UMs mobilservice står tillbuds världen runt

Pressmeddelande 153/2003
2.7.2003


Utrikesministeriets mobilservice för resenärer har utvidgats så att den fungerar även i utländska operatörers mobiltelefoner från nummer + 358 400 358 300.

Utrikesministeriet ger ut och håller a jour meddelanden om resetrygghet för ca 140 länder som publiceras på ministeriets webbsidor(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan).

Senaste år utvidgades tillgången på servicen att resuméer över meddelandena kunde erhållas som textmeddelanden på finska och svenska i mobiltelefonerna genom numret 16 358, men bara genom finländska operatörer.

Ny har servicen ytterligare utvidgats så att den kan erhållas även till andra operatörers mobiltelefoner från nummer + 358 400 358 300. Resumé av meddelanden för de olika länderna kan beställas antingen som engångs- eller kontinuerlig prenumeration. Kontaktuppgifterna till Finlands alla utlandsbeskickningar kan erhållas som textmeddelande. Servicen ger också t.ex. personer som reser till ett krisområde en möjlighet att meddela utrikesministeriet sina kontaktuppgifter under resan. Efter resan utgår uppgifterna. Utrikesministeriet tar inte betalt för servicen. Den som utnyttjar servicen betalar bara operatörernas avgifter för textmeddelandena.

Mobilservicen presenteras på finska på adressen formin.finland.fi/palvelut/mobiili(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) och på svenska på adressen formin.finland.fi/service/mobile(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan).

Mobilservicen är producerad i samarbete med Nitro FX.

Ytterligare uppgifter: webbredaktör Raija Leppäjärvi, utrikesministeriet, tel. 09 1605 5991 eller 040 721 2918.













tietotekniikka
tietoyhteiskunta