Ulkoministeriö esittäytyy Lahdessa


Ulkoministeriö esittäytyy Lahdessa ulkoministeri Erkki Tuomiojan johdolla Kongressikeskus Fellmannissa maanantaina 4. marraskuuta klo 17-19. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Ulkoministeriö käynnisti maakunnalliset esittäytymistilaisuutensa viime syksynä ja tähän mennessä sen edustajat ovat vierailleet 14 paikkakunnalla, viimeksi Kainuussa. Nyt on vuorossa Lahti ja Päijät-Häme.

Avointen kansalaistilaisuuksien tarkoitus on tehdä ulkoministeriön työtä, tehtäviä ja palveluja tunnetummiksi sekä tarjota kansalaisille mahdollisuus vuoropuheluun ministeriön edustajien kanssa myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

Lahden tapaamiseen osallistuu ulkoministeri Erkki Tuomiojan lisäksi poliittinen alivaltiosihteeri Jaakko Laajava, joka tarkastelee puheenvuorossaan Suomen muuttuvaa turvallisuuspoliittista ympäristöä. Kauppapoliittinen alivaltiosihteeri Pekka Lintu kertoo siitä, miten ulkoministeriö ajaa Suomen taloudellisia etuja maailmalla ja henkilöstöjohtaja Ulla Väistö puhuu muuttuvasta ulkoministeriöstä. Puheenvuorojen jälkeen on varattu aikaa kansalaisten kysymyksille ja keskustelulle. Tilaisuuden juontaa ulkoministeriön Eurooppa-tiedotuksen päällikkö Pirkko Hämäläinen.

Lisätietoja: Eurooppa-tiedotuksen yksikön päällikkö Pirkko Hämäläinen, puh 09 1605 5813, gsm 040 551 5787 ja Päijät-Hämeen Eurooppa-tiedotuksen aluetiedottaja Helena Kiiskinen, puh. 010 3456 570, gsm 040 510 7520.