Suomi jatkaa tukeaan Bosnia-Hertsegovinan opetussektorin uudistukselle

Tiedote 204/2003
4.9.2003


Ulkoasiainministeri Erkki Tuomioja ja Bosnia-Hertsegovinan ulkoasiainministeri Mladen Ivaniæ allekirjoittivat hallitusten välisen sopimuksen Suomen tuesta Bosnia-Hertsegovinan opetussektorin kehittämiselle Tuomiojan vieraillessa Sarajevossa torstaina 4. syyskuuta. Sopimus on kolmivuotinen ja sillä jatketaan vuonna 2000 aloitettua yhteistyötä Bosnia-Hertsegovinan opetussektorin kehittämiseksi vastaamaan eurooppalaisia vaatimuksia.

Jatkosopimuksen yleistavoitteena on Bosnia-Hertsegovinan opetushallinnon uudistaminen, maan keskus- ja paikallistason opetusviranomaisten suunnittelu- ja hallintotehtävien järkiperäistäminen ja erityisopettajien tutkinnonuudistus.

Bosnia-Hertsegovinan opetushallinnon uudistushankkeen kokonaiskustannuksia Suomi tukee yhteensä kahdella miljoonalla eurolla. Bosnia-Hertsegovinan osuus hankkeessa on kattaa paikallisten opetusministeriöiden edustajien ja muiden hankkeen toteutukseen osallistuvien viranomaisten palkoista, työajasta sekä koulutuksen järjestämisestä aiheutuvat kulut. Hankkeen toteuttajakonsultti valitaan tarjouskilpailun kautta.

Lisätietoja: tutkimussihteeri Paula Sirkiä, Länsi-Balkanin yksikkö, puh. 1605 5081







opetus