Ministeri Vilén: Investointisuojasopimuksesta lisävauhtia Suomen ja Venäjän taloussuhteisiin


Ulkomaankauppaministeri Jari Vilén, joka tänään allekirjoitti Suomen ja Uruguayn välisen investointisuojasopimuksen Montevideossa, oli erittäin tyytyväinen kuullessaan, että Suomen ja Venäjän väliset investointisuojaneuvottelut on saatu päätökseen.

”Tällä sopimuksella, joka toivottavasti astuu voimaan jo syksyllä, on suuri merkitys Suomen ja Venäjän välisten taloussuhteiden myönteiselle kehitykselle”, sanoi ministeri Vilén. ”Maidemme välinen kauppa on kasvanut huikein luvuin viime vuosina, mutta investointi-innokkuutta on laimentanut Venäjän investointiolosuhteiden ennakoimattomuus. Sopimus on osoitus Venäjän talousilmapiirin muutoksesta avoimempaan suuntaan, toivottavasti tämä näyttää suuntaa myös käynnissä oleville Venäjän WTO-liittymisneuvotteluille.”

”Suomalaisyritysten kannalta on merkittävää, että sopimuksen voimaantultua niiden tekemiä investointeja Venäjällä kohdellaan samoin kuin kotimaisia investointeja. Sopimus luo ennustettavuutta myös pääomien ja voittojen kotiuttamiselle”, totesi Vilén.