Ministeri Sasi tyytyväinen Suomen vahvaan kilpailukykyyn

”On erinomainen uutinen, että Suomi on ensimmäistä kertaa ykkössijalla World Economic Forumin kansainvälisessä kilpailukykyvertailussa”, sanoo ulkomaankauppaministeri Kimmo Sasi.

World Economic Forum tutkii vuosittaisessa kartoituksessaan kaikkiaan 75 valtiota ja arvioi näiden talouden kasvupotentiaalia sekä ajankohtaista taloudellista kilpailukykyä.

”Suomen menestys perustuu vahvaan panostukseen tutkimukseen ja tuotekehitykseen sekä toimivaan hallintoon. Hyvä sijoittautuminen tässä tutkimuksessa ei saa tuudittaa meitä itsetyytyväisyyden tilaan. Nyt jos koskaan on pidettävä huolta kilpailukyvyn edelleen vahvistamisesta. Tämä voidaan tehdä parhaiten jatkamalla vahvaa panostusta tutkimus- ja tuotekehitykseen ja lisäksi kotimaista kilpailua tehostamalla.”

”Varsinkin julkisissa palveluissa Suomella riittää tulevaisuudessa suuria haasteita. Luomalla toimivat ja kilpaillut markkinat sekä korkea laatutaso voidaan turvata Suomen koko talouden hyvä kilpailukyky. Suomelle ei tule jatkossa riittäämän pelkästään viennin vahva menestys”, sanoo Sasi.