Finland gav 1,4 miljoner euro till WTO:s program för tekniskt stöd

Finland donerade en miljon euro till Världshandelsorganisationens fond för tekniskt stöd (Doha Development Agenda Global Trust Fund). Donationen används i samband med den teknisk stöd och utbildning som erbjuds för de minst utvecklade länderna.

WTO:s omfattande program för tekniskt stöd främjar u-ländernas och speciellt de minst utvecklade ländernas integration i det multilaterala handelssystemet och världshandeln genom att utveckla det handelspolitiska kunnandet och förhandlingskapaciteten.

Dessutom donerade Finland 400 000 euro till ett program (Standards and Trade Development Facility) grundat av WTO och vissa andra internationella organisationer. Målet med programmet är att stöda u-ländernas uppfyllning av internationella hälso- och växtskydsstandarder. Vissa produkter bör fylla dessa standarder för att uppnå export behörighet. Finlands stöd är riktat mot de minst utvecklade länderna.

WTO hör till Finlands långvariga samarbetspartners och Finland har under de senaste åren märkbart ökat sin finansiering av organisationens program för tekniskt stöd.

 

Ytterligare information:      

Utrikessekreterare: Heli Niemi, tel. +41 22 919 42 51

WTO Press Release 566/2009(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster)

WTO
handel