Uudistetussa Suomi.fi-portaalissa teemasivuja, kuntatietoa ja karttahaku

Julkisten palvelujen Suomi.fi-portaali on julkaistu kokonaan uudistettuna ja laajennettuna versiona. Suomi.fi tarjoaa kansalaisille, yrityksille ja viranomaisille luotettavaa tietoa julkisista palveluista sekä linkit verkkopalveluihin yhden osoitteen kautta. Portaalin kielet ovat suomi, ruotsi ja englanti.

Suomi.fi:n aihesivujen julkisia palveluita kuvailevien tekstien määrää on lisätty aiempaan versioon verrattuna. Aihekokonaisuudet ovat entistä laajempia, johdonmukaisempia ja konkreettisempia.

Aihesivujen lisäksi myös teemasisältöä on kasvatettu. Nuorille ja ikääntyneille on luotu omat tietopaketit, ja viittomakieltä käyttäville on tehty oma sivunsa, jolle kootaan linkkejä viranomaisten ja järjestöjen viittomakielisiin sisältöihin.

Yrittäjille on laadittu oma tiivis pakettinsa yhteistyössä Yrityssuomi.fi-portaalin kanssa. Portaalin yleistietopaketit, Julkishallinnon toiminta ja Perustietoa Suomesta, säilyvät uudistuksessa ennallaan.

Uudistunut Suomi.fi edistää julkishallinnon sähköistä asiointia. Aiemmin itsenäisinä sivustoina toimineet Lomake.fi ja Asiointiopas.fi korvautuvat nyt Suomi.fi:n Asiointi ja lomakkeet -osiolla. Osio sisältää julkishallinnon keskeisiä asiointipalveluita ja lomakkeita sekä ohjeita sähköiseen asiointiin.

Myös aiemmin omana palveluna toiminut julkisten verkkopalvelujen laatuun keskittynyt Laatuaverkkoon.fi-sivusto on liitetty osaksi uudistunutta portaalia.

Uudesta Suomi.fi:stä löytyy entistä enemmän kuntatietoa. Portaalin kautta löytyy jokaisen Suomen kunnan yhteystiedot sekä tilastotietoa kunnasta. Kuntatietoa voi etsiä perinteisten hakutapojen lisäksi karttahaun avulla.

Uudistusten lisäksi Suomi.fi sisältää edelleen Finlex.fi-palvelusta siirtyvät keskeiset lait ja asetukset sekä yhteyden julkishallinnon JULHA-yhteystietohakemistoon.

Suomi.fi:n toimitus sijaitsee valtioneuvoston tietohallintoyksikössä valtiovarainministeriössä. Portaalin linkkivalikoiman ja sisällön ylläpitoon ja kehittämiseen osallistuu laaja yhteistyöverkosto julkishallinnosta ja valtakunnallisista järjestöistä.

Suomi.fi:n teknisestä toteutuksesta vastaa Onesta Solutions Oy. Integraatiot muihin tietojärjestelmiin on tehty yhteistyössä näiden järjestelmien teknisten toimittajien kanssa. Finlexin osalta toimittajana on Edita Prima Oy ja asiointipalvelujen ja lomakkeiden osalta Elma Oyj Electronic Trading. Kuntien perus- ja yhteystiedot tulevat Suomen Kuntaliiton tietojärjestelmästä.

Lisätietoja antaa verkkopalvelupäällikkö Pirkko Romakkaniemi, (09) 1603 3247.

Valtiovarainministeriö tiedottaa
21.11.2006
Tiedote 133/2006





















Suomi.fi(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)