Diplomaattisuhteet 60 vuotta

Tervetuloa virtuaalijuhlaamme!

Suomen ja Kyproksen diplomaattisuhteet perustettiin 2.9.1961, ja tämän tapahtuman ja juhlavuoden kunniaksi Suomen Nikosian suurlähetystö käyttää tätä alustaa tuodakseen eri tavoin esille maidemme yhteistä historiaa, tarinoita, valokuvia, videoita ja uutisia eri tapahtumista.

 

Suurlähettilään terveiset

Harri Mäki-Reinikka on 17. Suomen suurlähettiläs Kyproksella ja viides Nikosiassa toimineista edustuston päälliköistä. Hänellä on kunnia edustaa Suomea Kyproksella juhlavuoden aikana. Voit lukea suurlähettilään saatesanat tästä.

Haastattelu: Kunniapääkonsuli Demosthenis Severis

Suomen kunniapääkonsuli Demosthenis Severis on palvellut tehtävässään suomalaisia jo lähes 50 vuotta. Hän on ystävystynyt monen saarella asuneen tai siellä vierailleen suomalaisen kanssa, ja tuntee henkilökohtaisesti presidenttejämme sekä suurlähettiläitä. Kunniapääkonsuli muistelee hyvällä YK:n rauhanturvatehtävissä palvelleita, jotka kutsuivat häntä suomalaisittain Timoksi.

Lue kunniapääkonsulin koko haastattelu tästä.

Puolustusministeri Antti Kaikkosen videoterveiset Kyproksen puolustusministerille

Puolustusvoimain lippujuhlapäivää vietettiin 4.6.2021, jolloin myös Nikosiassa järjestettiin juhlalounas. Puolustusministeri Antti Kaikkonen lähetti juhlapäivän kunniaksi terveisensä Kyproksen puolustusministeri Charalambos Petridekselle.