Team Finland Chilessä

Team Finland -verkosto edistää Suomen asiaa maailmalla: suomalaisten yritysten kansainvälistymistä, Suomeen suuntautuvia ulkomaisia investointeja ja Suomen maakuvaa. Verkosto kokoaa yhteen näiden alojen toimijat ja palvelut. Verkoston ytimen muodostavat näillä aloilla toimivat valtiorahoitteiset organisaatiot kuten ministeriöt, edustustoverkko, Business Finland, Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit, Finnvera, Finnfund sekä maakunnalliset, ELY-keskusten varaan rakentuvat kansainvälistymispalvelut.

Team Finland -verkosto auttaa yritystäsi kansainvälistymään, kasvamaan ja menestymään maailmalla. Lisätietoa palveluista kansainvälistyville yrityksille Team Finlandin palvelut yrityksille(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan) -sivuilta.

Team Finland -yhteyshenkilöt Chilessä

Koordinaattori: Katariina Tervakangas
[email protected] 

Puheenjohtaja:
Suurlähettiläs Eija Rotinen

Business Finland -toimisto Chilessä

Finland Trade Center
Alcántara 200, Of. 201, Las Condes, Santiago de Chile   
Puh. + 56 2 2374 2902 / 2374 2903                                                                                                     
Mikko Salonen (Senior Advisor), Business Finland
+52 55 3199 4865
[email protected]

Team Finland -verkoston tavoitteet Chilessä

Suomella on Chilessä vahva maine teknologian, innovaation, koulutuksen ja muotoilun kärkimaana. Suomi-tiimi pyrkii vahvistamaan sitä entisestään ja hyödyntämään viennin ja kaupan edistämisessä. Tavoitteena on panostaa erityisesti kaivossektoriin, metsäsektoriin ja ympäristöystävällisiin Cleantech-ratkaisuihin sisältäen energiasektorin ratkaisut. Team Finland sitoo entistä paremmin yhteen kaikki Suomi-toimijat ja levittää sitä kautta Suomi-kuvaa.

Chilen Suomi-tiimi näkee, että Cleantech-ratkaisujen kysyntä tulee Chilessä kasvamaan. Siksi tavoitteena on suomalaisten yritysten ja toimijoiden suurempi näkyvyys ja osallistuminen markkinoilla. Metsäteollisuus tulee olemaan jatkossakin tärkeä asiakas, koska bioenergian käyttö laajenee ja metsänhoito koneistuu, mikä tarkoittaa myös koulutustarpeita. Kaivossektorilla ympäristö- ja turvallisuusasiat ovat jo korostetusti esillä. Kaivossektori hakee parempia teknologiaratkaisuja. Tavoitteena on houkutella ja tukea suomalaisia pk-yrityksiä kaivossektorille.

Muita erittäin mielenkiintoisia, mutta ei vielä pääsektorien vertaisia, ovat opetus-, ICT- ja terveydenhuoltosektori. Opetussektorilla Suomen maine Chilessä on esimerkillinen ja erittäin näkyvä. Kysyntää pyritään konkretisoimaan projekteiksi suomalaisille toimijoille. Suomi-tiimi pyrkii edistämään myös chileläisiä investointeja Suomeen.