Osoitetiedustelut ja virkatodistukset

Chilessä virkatodistuksia myöntää maan väestörekisteri Servicio de Registro Civil e Identificación. Virkatodistuksen voi hakea henkilökohtaisella käynnillä tai sähköisesti(Linkki toiselle verkkosivustolle).

Perhetukien hakemiseen tarvittavat syntymä-, avioliitto- ja kuolintodistukset sekä syntymätodistukset oppilaitoksiin rekisteröitymistä varten ja ilmoitus avoliiton päättymisestä ovat maksuttomia. Muut todistukset ovat maksullisia. Hintatiedot löytyvät(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan) sähköisen asioinnin palvelualustalta kunkin haettavan todistuksen (Linkki toiselle verkkosivustolle)kohdalta.

Servicio de Registro Civil e Identificación sähköinen palvelualusta on espanjankielinen. Tarvitset virkatodistusten saamiseksi henkilön chileläisen henkilötunnuksen. Virkatodistus tulee suoraan hakijan ilmoittamaan sähköpostiin. Joidenkin todistusten hakemisessa tarvitaan myös valtionhallinnon sähköisen asioinnin käyttäjätunnus claveúnica(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan).  Sen saamiseksi tulee olla chileläinen henkilötunnus.

Osoitetiedustelut

Osoite- ja puhelintietojen luovutusta säätelee Chilessä yksityisyyden ja henkilötietojen suojelua koskeva laki nro 19.628,(Linkki toiselle verkkosivustolle) joka kieltää tietojen luovuttamisen.

Tarvittaessa henkilötietoja, jotka on suojattu yllä mainitussa laissa, niitä koskeva pyyntö on esitettävä kirjallisesti tuomioistuinten kautta.

Edustustot hoitavat toukokuun 2019 alusta lukien osoite- ja virkatodistuksia koskevia tiedusteluja ainoastaan erityisestä syystä. Sellainen on esimerkiksi tilanne, jossa kyseisen maan viranomainen ei anna tietoa muille kuin diplomaattisille edustajille.
Laki konsulipalvelulain muuttamisesta 12.2.2019(Linkki toiselle verkkosivustolle) (174/2019)

Osoitetiedustelut ja virkatodistukset Suomesta

Suomessa asuvan henkilön osoitetta voi tiedustella väestörekisterikeskuksen osoitepalvelusta(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan) puhelimitse. Palveluun voi soittaa ainoastaan Suomesta.

Suomessa asuvan henkilön osoitetta voi tiedustella asuinpaikkakunnan maistraatista(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan). Kirjalliset kysymykset hoidetaan maistraatissa. Maistraatit veloittavat palvelusta oman hinnastonsa mukaan. Jos asuinpaikkakunta ei ole tiedossa, voi asiaa tiedustella Helsingin maistraatista puh. +358(0)29 55 39391, tai Länsi-Suomen maistraatin Pietarsaaren yksiköstä puh. +358(0)29 553 9451.