Osoitetiedustelut ja virkatodistukset

Chilessä virkatodistuksia myöntää maan väestörekisteri Servicio de Registro Civil e Identificación. Virkatodistuksen voi hakea henkilökohtaisella käynnillä tai sähköisestiLinkki toiselle web-sivustolle..

Perhetukien hakemiseen tarvittavat syntymä-, avioliitto- ja kuolintodistukset sekä syntymätodistukset oppilaitoksiin rekisteröitymistä varten ja ilmoitus avoliiton päättymisestä ovat maksuttomia. Muut todistukset ovat maksullisia. Hintatiedot löytyvätLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan) sähköisen asioinnin palvelualustalta kunkin haettavan todistuksen Linkki toiselle web-sivustolle.kohdalta.

Servicio de Registro Civil e Identificación sähköinen palvelualusta on espanjankielinen. Tarvitset virkatodistusten saamiseksi henkilön chileläisen henkilötunnuksen. Virkatodistus tulee suoraan hakijan ilmoittamaan sähköpostiin. Joidenkin todistusten hakemisessa tarvitaan myös valtionhallinnon sähköisen asioinnin käyttäjätunnus claveúnicaLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan).  Sen saamiseksi tulee olla chileläinen henkilötunnus.

Osoitetiedustelut

Osoite- ja puhelintietojen luovutusta säätelee Chilessä yksityisyyden ja henkilötietojen suojelua koskeva laki nro 19.628,Linkki toiselle web-sivustolle. joka kieltää tietojen luovuttamisen.

Tarvittaessa henkilötietoja, jotka on suojattu yllä mainitussa laissa, niitä koskeva pyyntö on esitettävä kirjallisesti tuomioistuinten kautta.

Edustustot hoitavat toukokuun 2019 alusta lukien osoite- ja virkatodistuksia koskevia tiedusteluja ainoastaan erityisestä syystä. Sellainen on esimerkiksi tilanne, jossa kyseisen maan viranomainen ei anna tietoa muille kuin diplomaattisille edustajille.
Laki konsulipalvelulain muuttamisesta 12.2.2019Linkki toiselle web-sivustolle. (174/2019)

Osoitetiedustelut ja virkatodistukset Suomesta

Suomessa asuvan henkilön osoitetta voi tiedustella väestörekisterikeskuksen osoitepalvelustaLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan) puhelimitse. Palveluun voi soittaa ainoastaan Suomesta.

Suomessa asuvan henkilön osoitetta voi tiedustella asuinpaikkakunnan maistraatistaLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan). Kirjalliset kysymykset hoidetaan maistraatissa. Maistraatit veloittavat palvelusta oman hinnastonsa mukaan. Jos asuinpaikkakunta ei ole tiedossa, voi asiaa tiedustella Helsingin maistraatista puh. +358(0)29 55 39391, tai Länsi-Suomen maistraatin Pietarsaaren yksiköstä puh. +358(0)29 553 9451.