Virkatodistus- ja osoitetiedustelut

Virkatodistukset

Chilessä virkatodistuksia myöntää maan väestörekisteri Servicio de Registro Civil e Identificación. Virkatodistuksen voi hakea henkilökohtaisella käynnillä tai sähköisesti.

Perhetukien hakemiseen tarvittavat syntymä-, avioliitto- ja kuolintodistukset sekä syntymätodistukset oppilaitoksiin rekisteröitymistä varten ja ilmoitus avoliiton päättymisestä ovat maksuttomia. Muut todistukset ovat maksullisia. Hintatiedot löytyvät sähköisen asioinnin palvelualustalta(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) kunkin haettavan todistuksen kohdalta.

Servicio de Registro Civil e Identificación sähköinen palvelualusta on espanjankielinen. Tarvitset virkatodistusten saamiseksi henkilön chileläisen henkilötunnuksen. Virkatodistus tulee suoraan hakijan ilmoittamaan sähköpostiin. Joidenkin todistusten hakemisessa tarvitaan myös valtionhallinnon sähköisen asioinnin käyttäjätunnus claveúnica(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan). Sen saamiseksi tulee olla chileläinen henkilötunnus.

Osoitetiedustelut

Osoite- ja puhelintietojen luovutusta säätelee Chilessä yksityisyyden ja henkilötietojen suojelua koskeva laki nro 19.628,(Linkki toiselle web-sivustolle.) joka kieltää tietojen luovuttamisen.

Tarvittaessa henkilötietoja, jotka on suojattu yllä mainitussa laissa, niitä koskeva pyyntö on esitettävä kirjallisesti tuomioistuinten kautta.

Osoitetiedustelut ja virkatodistukset Suomesta

Suomessa asuvan henkilön osoitetta voi tiedustella digi- ja väestötietoviraston osoitepalvelusta(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) (Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)puhelimitse. Palveluun voi soittaa ainoastaan Suomesta. Osoitetta voi tiedustella myös digi- ja viestintäviraston Pietarsaaren yksiköstä(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan).