Wienin suurlähetystön pysyvä Etyj-valtuuskunta hakee EU –puheenjohtajuuskauden vahvistusta ajalle 1.4.-31.12.2019

Suomen EU –puheenjohtajuuskausi on 1.7. – 31.12.2019. Monenvälisessä kansainvälisessä yhteistyössä EU-puheenjohtajuuskausi edellyttää huolellisia etukäteisvalmisteluja, monipuolisia koordinaatiotehtäviä kauden aikana sekä raportointia. Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö, Etyj, koostuu 57 osallistujavaltiosta sekä Välimeren ja Aasian partnereista. Etyjin päämaja ja sihteeristö sijaitsevat Wienin keskustassa, missä myös kokoukset pääasiallisesti järjestetään. Etyj on laajan turvallisuuden järjestö, jonka kolme ulottuvuutta kattavat poliittis-sotilaalliset kysymykset, talous- ja ympäristökysymykset sekä ihmisoikeudet Wienissä kokoontuu viikoittain pysyvä neuvosto, joka on poliittisen keskustelun ja päätöksenteon säännöllinen foorumi. Pysyvän neuvoston lisäksi Wienissä kokoontuvat säännöllisesti mm. turvallisuusfoorumi ja eri ulottuvuuksien komiteat. Lisäksi järjestetään temaattisia seminaareja ja konferensseja, sekä epävirallisia työryhmiä ja ystäväryhmiä. Vuosittainen Etyjin ministerikokous järjestetään 5.-6.12.2019 Etyjin puheenjohtajamaassa, Slovakiassa. Lisäksi Slovakiassa järjestetään epävirallinen ministerikokous 9.7.2019. Vuoden loppupuolelle painottuvat Etyj-ministerikokousvalmistelujen lisäksi tiiviit budjettineuvottelut.

Tehtävänkuvaus:

Suomen EU-puheenjohtajuuskauden koordinaatio- ja tukitehtävä Suomen pysyvässä Etyj-valtuuskunnassa. Tehtävässä korostuvat erityisesti koordinaatiotehtävät Etyjin budjetti- ja hallintokomiteassa yhteistyössä vastuuvirkamiehen kanssa. Tehtäviin sisältyvät kokousvalmistelut, kokousosallistuminen, myös itsenäisesti Suomen ja EU:n edustajana toimiminen, oikea-aikainen raportointi kokouksista, osallistuminen EU-puheenvuorojen ja kantojen laatimiseen, yhteydenpito muihin EU-maihin ja budjetin ulkopuolisissa asioissa myös EU-delegaatioon. Tehtävään kuuluu budjettikysymysten lisäksi myös muita temaattisia tehtäviä ja puheenjohtajuuskauteen liittyviä tapahtumajärjestelyjä. Tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää soveltuvaa korkeakoulututkintoa, erinomaista englannin ja suomen, sekä hyvää ranskan kielen taitoa (mm. osa budjettikoordinaatiosta ranskaksi), kokemusta monenvälisestä kansainvälisestä yhteistyöstä, vahvoja neuvottelutaitoja ja yhteistyökykyä, ulospäinsuuntautuneisuutta ja hyviä sosiaalisia taitoja sekä kykyä luovaan ajatteluun (ml. kantojen valmistelu). Tehtävä edellyttää valmiutta omaksua nopeasti suuria ja toisinaan myös teknisiä asiakokonaisuuksia. Aiempi työkokemus Etyj-asioista ja/tai ulkoasianhallinnosta katsotaan eduksi. Hakijalla tulee olla valmius työaikajoustoihin. Tehtävä sisältää työmatkoja. Tehtävään sovelletaan Itävallan lainsäädäntöä.

Koska Suomen EU-puheenjohtajuuksia on harvakseltaan, puheenjohtajuusrupeama tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden saada mielenkiintoinen ja hyödyllinen kokemus multilateralismin ja diplomatian maailmasta.

Lisätietoja työsuhteen ja työtehtävien ehtojen osalta antavat hallintovastaava, hallinnollinen ulkoasiainsihteeri Leena Mannila, [email protected] p. +43 1 5350365 sekä sisällön osalta Etyj-suurlähettiläs Päivi Laivola Donin De Rosière, [email protected],  p. +43 1 5350365.

Vapaamuotoiset hakemukset pyydetään toimittamaan ansioluetteloineen perjantaihin 8.2.2019 klo 16.15 mennessä sähköpostilla osoitteeseen [email protected].

Tehtävään ehdolla olevasta hakijasta tehdään hakijan suostumuksella turvallisuusselvitys (laki turvallisuusselvityksistä 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja Suojelupoliisin verkkosivulta www.supo.fi(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Käsittelemme meille annettuja henkilötietoja luottamuksellisesti ja EU:n tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Emme siirrä tai luovuta tietoja eteenpäin ilman perusteltua ja lainmukaista syytä. Tutustu tietosuojakäytäntöömme osoitteesta www.um.fi/tietosuoja-ulkoasiainhallinnossa(Linkki toiselle web-sivustolle.). Hakemalla tehtävään, hyväksyn tietosuojakäytännön ja annan suostumukseni henkilötietojeni käsittelyyn.