Team Finland -verkosto Itävallassa

Team Finland on yrityksille kansainvälistymispalveluita tarjoavien julkisten toimijoiden verkosto. Verkosto edistää Suomen asiaa maailmalla: suomalaisten yritysten kansainvälistymistä, Suomeen suuntautuvia ulkomaisia investointeja ja Suomen maakuvaa.

Team Finland -verkoston ytimen muodostavat valtiorahoitteiset organisaatiot kuten ministeriöt, edustustoverkko, Business Finland (entiset Finpro ja Tekes), Finnvera, Tesi (Suomen Teollisuussijoitus), ELY-keskukset, Patentti- ja rekisterihallitus, Teknologian tutkimuskeskus VTT, Finnfund, Finnpartnership sekä Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit. Maailmalla Team Finland -verkostoa edustaa yli 80 paikallista tiimiä. Ne kokoavat yhteen kullakin alueella toimivat Suomen viranomaiset, julkisrahoitteiset organisaatiot sekä muut keskeiset Suomi-toimijat.

Team Finland -verkosto auttaa suomalaisia yrityksiä kansainvälistymään, kasvamaan ja menestymään maailmalla. Lisätietoa Team Finlandista ja palveluista kansainvälistyville yrityksille löydät Team Finlandin sivuilta(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan).

Team Finland Itävallan toiminnan päätavoite on lisätä paikalliskiinnostusta suomalaisen liike-elämän tukemiseen ja kehittämiseen Itävallassa sekä auttaa Itävallan markkinoille tulevia suomalaistoimijoita paikallistuntemuksen rakentamisessa tietopalvelujen muodossa ja kontaktien luomisessa. Tarkoitus on jatkuvasti lisätä Team Finland Itävalta -toimijoiden tavoitteellista yhteistyötä. Näin varmistetaan esimerkiksi mahdollisten markkinamahdollisuuksien oikea-aikaisen tiedonkulku oleellisille sidosryhmille.

Itävallassa Suomi nähdään kilpailukykyisenä innovaatioiden, start up –toiminnan, eri alojen digitaalisten ratkaisujen, biotalouden, terveysteknologian sekä koulutuksen edelläkävijänä. Suomella on myös merkittävä maine muotoilun ja arkkitehtuurin alalla. Nämä alat ovat suomalaisyritysten potentiaalisia kohdemarkkinoita Itävallassa, joihin myös Team Finland Itävalta erityisesti keskittyy. Wien on yksi YK –päämajakaupungeista ja kaupungissa toimii kymmeniä kansainvälisiä järjestöjä. Team Finland Itävalta tukee suomalaisyrityksiä, jotka ovat kiinnostuneita osallistumaan kansainvälisten järjestöjen hankintamenettelyihin. Lisäksi Team Finland Itävalta pyrkii houkuttelemaan itävaltalaisia sijoittajia Suomeen.

Team Finland -toimijat Itävallassa

Suomen suurlähetystö, Wien
Business Finland Itävalta(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)
FINNCHAM Austria(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Team Finland -yhteyshenkilöt Itävallassa

Puheenjohtaja

Suurlähettiläs Pirkko Hämäläinen
Suomen suurlähetystö, Wien
Puh. +43 1 535 03 65
pirkko.hamalainen(at)gov.fi

Koordinaattori

Petra Hedman
Suomen suurlähetystö, Wien
Puh. +43 1 535 03 65
petra.hedman(at)gov.fi

Team Finland –toimijat Itävallassa

Business Finland

Werner Merzeder
Trade Commissioner, Bio & Circular Solutions, Cleantech
werner.merzeder(at)businessfinland.fi
+43 664 3086 037

Lili Lehtovuori
Senior Advisor, Global Opportunity Leader – Food & Beverages
lili.lehtovuori(at)businessfinland.fi
+43 664 2545289

Sanna Sipilä-Axnix
Senior Advisor, Health and Creative
sanna.sipila-axnix(at)businessfinland.fi
+43 664 9693213

Suomalais-itävaltalainen Kauppakamari

Johannes Axnix, puheenjohtaja
johannes.axnix(at)finncham.com
+43 (0)699 13812011
https://finncham.at(Linkki toiselle web-sivustolle.)