Blickpunkt Norden esittelee laajasti pohjoismaista käännöskirjallisuutta

"Blickpunkt Norden", Suomen, Norjan, Tanskan sekä Ruotsin suurlähetystöjen yhteinen messuosasto Wienin kirjamessuilla, esittelee yhteistyössä Saksan Suomi-instituutin(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) kanssa (upo)uutta pohjoismaista käännöskirjallisuutta: esillä on kaunokirjallisuutta, lasten- ja nuortenkirjallisuutta, mutta myös tieto- ja taidekirjoja. „Blickpunkt Norden“ (koju, nro A19) BUCH WIEN  6. –10. marraskuuta 2019.

Kirjamessujen ohjelmassa esiintyy myös kaksi suomenruotsalaista kirjailijaa: 8.11. klo 17.00 ORF-lavalle nousevat Johan Bargum ja Philip Teir.

Juontaja: Suvi Wartiovaara (Saksan Suomi-instituutti)
Tulkki: Helen Kristoferitsch (Ruotsin suurlähetystö, Wien)

Johan Bargum, Syyskesä− Sensommar
Mare-kustantamo 2018, käännös: Karl-Ludwig Wetzig

Olof on elänyt koko elämänsä itsevarman Carl-veljensä varjossa. Carl oli äidin lempilapsi, joka tosin joutui epäsuosioon muuttaessaan vaimonsa Klaran - jonka kanssa Olofilla oli aikoinaan suhde - ja poikiensa urasyistä USA:han. Vuosia myöhemmin veljekset kohtaavat äitinsä kuolinvuoteella, huvilassa Sipoon saaristossa. Äidin kuoleman odottaminen ja veljesten kohtaaminen tuo mieleen vanhoja muistoja, hetkiä historiasta, jolloin olisi ehkä pitänyt tehdä toisin. Eipä aikaakaan, kun loppukesän rauha alkaa saada säröjä. Olof ymmärtää vihdoinkin tulla esiin veljensä varjoista.

Johan Bargum (synt. 1943 Helsingissä, elää Sipoossa) on yksi tunnetuimmista suomenruotsalaisista kirjailijoistamme. Hän on julkaissut romaaneja, novellikokoelmia, kuunnelmia ja näytelmiä, joita on esitetty ympäri maailmaa. Bargum on palkittu useaan otteeseen. 

Philip Teir, Tällä tavalla maailma loppuu − Så här upphör världen
Blessing 2018, käännös: Thorsten Alms

Julia ja  Erik viettävät lapsineen kesälomaa mökillä Suomen länsirannikolla.  Tunnelma pariskunnan välillä on jännittynyt:  Julia, menestyksekkään ensiteoksen kirjoittaja, kärsii kirjoitusblokista, Erik on puolestaan huolissaan informaatikon työpaikastaan, jolla hän elättää perheen. Paineen alla hän muuttuu valehtelijaksi.  Sillä aikaa kun Alice-tytär kohtaa ensirakkautensa, kärjistyvät ongelmat pariskunnan välillä dramaattisesti. 
Suurella taidolla ja intensiteetillä Teir kertoo näennäisesti normaalista perheestä ja sen säröistä. 

Philip Teir, synt. 1980, on yksi Suomen merkittävimmistä nuorista kirjailijoista. Hän on kirjoittanut runoja, lyhyttarinoita ja julkaissut antologioita. Teir elää freelancer-toimittajanan ja kirjailijana perheensä kanssa Helsigissä. Hänen ensiteoksensa "Talvisota" ilmestyi 2014. 

Lisätietoa www.buchwien.at(Linkki toiselle web-sivustolle.)