Suomalainen koruilta

Ainutlaatuinen tilaisuus tutustua suomalaiseen koruosaamiseen tarjoutuu 4.10.2019 klo 15.–19.00 Suomen suurlähetystön aulassa, kun kahdeksan korualan edustajaa tuo tuotteensa Wieniin.

Kuva: House of Elliott

Viinilasillisen ääressä voit rauhassa tutustua monipuoliseen suomalaiseen koruosaamiseen, tavata taiteilijat sekä tietenkin hankkia upeita design-koruja. Olitpa sitten nahka-, hopea- tai helmikorujen ystävä, valikoimasta löytyy herkkuja jokaiseen makuun. Ilta on ehdoton must kaikille suomalaista korudesignia rakastaville!

Korut hivelevät näköhermoja, makuhermoja puolestaan hemmottelevat viinitila Wimmer-Czernyn palkitut(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) luomuviinit.

Anna Heino - Design Jewellery(Linkki toiselle web-sivustolle.)
Korumuotoilija Anna Heino pitää suurista, selkeistä ja näyttävistä muodoista, kuvioista ja pinnoista. Korujensa materiaaleina hän käyttää pääasiassa jalometalleja sekä korukiviä.

Henrica Stjernvall

Stjernvall on koko ikänsä ollut innostunut koruista, erityisesti helmistä. Materiaalin koruihinsa taiteilija kerää matkoiltaan Suomessa ja muualla Euroopassa sekä Kiinassa. Suomalainen kesä ja matkat ulkomaille inspiroivat Stjernvallia. Koruissaanhän yhdistää Pohjolan värit ja valon eksoottisiin kiviin.

House of Elliott(Linkki toiselle web-sivustolle.)
Kaikki House of Elliottin laadukkaat ja kauniit helmikorut suunnitellaan Suomessa. „Haluan, että helmikoruissani on mukana moderni tvisti, jokin juju, joka ilahduttaa. Monet koruni ovat myös monikäyttöisiä, yhtä korua voidaan käyttää niin pitkänä ketjuna, lyhyenä mallina kuin myös rannekoruna”, sanoo yrityksen perustaja Liisa Rantakari-Elliott.

Inni Pärnänen(Linkki toiselle web-sivustolle.)
Korutaiteilija Inni Pärnäsen koruissa on nähtävillä suunnittelijan mieltymys pinottavuuteen, nivoutuvuuteen ja kennomaisten rakenteiden toiminnallisuuteen. Pärnäsen töissä  luonnonmateriaalit esittävät merkittävää osaa. Taiteilija tuottaa omalla nimellään ekologista korumallistoa suomalaisesta koivusta ja työskentelee muotoilijana myös Lumoava-merkille. 

Galleriakoru(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)
Galleriakoru on kultaseppä Tiina Elovainion perustama kultasepänalan yritys, jossa kultaseppä itse suunnittelee ja valmistaa myytävänä olevat korut. Mallisto sisältää korkealaatuisia kulta-, hopea- sekä kivi- ja helmikoruja.

Lapponia(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)
Vahva taiteellinen näkemys ja suomalainen käsityötaito ovat laadun peruselementtejä Lapponian koruissa, jotka ovat vuosikymmenien ajan säilyttäneet ajankohtaisuutensa. Kaikki Lapponian korut tehdään käsityönä Helsingissä.

Pioni design(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)
Jaana Junkkalan suunnittelemat yksilöllisen kauniit korut syntyvät kaupunkielämän, muistojen, muodin ja kauniiden yksityiskohtien innoittamina. Korut on tehty jalometalleista ja –kivistä ja valmistettu Suomessa.

Via Minnet(Linkki toiselle web-sivustolle.)
Via Minnet valmistaa kauniita, ainutlaatuisia ja katseenvangitsevia koruja, jotka ovat kevyitä ja miellyttäviä käyttää. Yritys pyrkii hyödyntämään kaiken materiaalinsa jätteen välttämiseksi. Ylimääräinen nahka otetaan talteen ja hyödynnetään myöhemmin.

SUOMALAINEN KORUILTA
4.10.2019 klo 15.00–19.00
Aula der finnischen Botschaft
Opernring 5, 6. Stock, 1010 Wien
Ilmoittaudu:
https://www.lyyti.fi/reg/Schmuckabend(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Einladung (saksaksi)