Sofi Oksanen ja Monika Fagerholm Wienin kirjamessuilla

Marraskuun pimeät illat ovat parasta aikaa syventyä kirjallisuuteen. Suomen menestynein nykykirjailija Sofi Oksanen (mm. ”Puhdistus”, ”Kun kyyhkyset katosivat”) ja suomenruotsalainen Monika Fagerholm (mm. ”Ihanat naiset rannalla”) tulevat marraskuussa Wieniin ja esiintyvät molemmat peräti kahdesti Wienin kirjamessujen tilaisuuksissa. 

Sofi Oksanen. Kuva: Toni Härkönen
Sofi Oksanen on Suomen menestynein nykykirjailija. Kuva: Toni Härkönen

Fagerholm tuo messuille vuoden 2019 Finlandia-palkintoehdokkaan ja Pohjoismaiden neuvoston vuoden 2020 kirjallisuuspalkinnon voittaneen teoksensa ”Kuka tappoi bambin?” (Vem dödade bambi?) Romaani kertoo, mitä tapahtuu, kun kultalusikka suussa syntyneet nuorukaiset tekevät rikoksen. Kirjan tapahtumat kytkeytyvät väkivaltaisen joukkoraiskauksen ympärille.

Sofi Oksanen puolestaan esittele kirjamessuilla vuonna 2019 ilmestyneen teoksensa Koirapuisto. ”Koirapuisto on kahdessa aikatasossa vyöryvä kertomus nykypäivän Helsingistä ja Ukrainan itsenäisyyden vuosista, hedelmöitysbisneksestä ja korruptiosta. Samalla se on syvän inhimillinen tarina uskollisuudesta, rakkaudesta ja lapsensa menettäneestä naisesta.” (sofioksanen.fi(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Monika Fagerholm: Kuka tappoi bambin? 
24.11. klo 19.00 Literaturhaus Wien, Zieglergasse 261, 1070 Wien, vapaa pääsy!
Juontaja: Esther Csapo
Tulkki: Joacim Eriksson
Luento: Aimie Rehburg
Lue lisää(Linkki toiselle web-sivustolle.) (saksaksi)
25.11. klo 13.30 Buch Wien, Messe Wien, Halle D
Juontaja: Stefan Weiss, Der Standard

Sofi Oksanen: Koirapuisto
25.11. klo 19.00 Literaturmuseum, ÖNB, Grillparzerhaus, Johannesgasse 6, 1010 Wien, vapaa pääsy! Varaa paikkasi(Linkki toiselle web-sivustolle.)
Juontaja: Katja Gasser
26.11. klo 14.00 Buch Wien, Messe Wien, Halle D
Juontaja: Katja Gasser
Lisätietoja: Buch Wien(Linkki toiselle web-sivustolle.)