Kunniamerkki Robert Kaupille

Suomen tasavallan presidentti on myöntänyt TietoEvryn Itävallan toimitusjohtajalle Robert Kaupille Suomen Leijonan ritarikunnan I luokan ritariristin. Suurlähettiläs Nina Vaskunlahti luovutti kunniamerkin residenssissään 12. kesäkuuta järjestetyssä juhlatilaisuudessa. 

Robert Kaup ja lähettiläs Nina Vaskunlahti
Robert Kaup ja lähettiläs Nina Vaskunlahti

Robert Kaupin johdolla vuonna 2005 Itävallassa aloittaneesta TietoEvrystä on tullut tasa-arvon, monimuotoisuuden ja kestävän kehityksen edelläkävijä Itävallassa. Yritys edistää työ- ja yksityiselämän tasapainoa ja on asettanut tavoitteekseen edistää naisten osuutta asiantuntijoiden määrässä. Tavoitteena on saavuttaa siinä muutaman vuoden kuluttua 50:50-osuus. Ilmastonmuutoksen torjumiseksi yritys pyrkii saavuttamaan 80 prosentin päästöttömyyden jo tänä vuonna. Hyvin pohjoismaisia tavoitteita siis! Yrityksen markkinointijohtajana Kaup edistää näin ollen myös osaltaan mielikuvaa nykyaikaisesta, tasa-arvoisesta ja digitalisoituneesta Suomesta Itävallassa. 

Suomen suurlähetystöllä on ollut ilo työskennellä Kaupin kanssa useaan otteeseen. Ei ainoastaan Team Finland -työn yhteydessä - Kaup on Itävaltalais-suomalaisen kauppakamarin FINNCHAMin aktiivinen jäsen - vaan myös monenkeskisen työn yhteydessä. Suomalaisen yrityksen edustajana hän osallistui mm. paneelikeskusteluun "Making Gender Equality a Lived Reality in Industry" UNIDOn vuosittaisessa konferenssissa Wienissä vuonna 2023. 
"Uskomme, että tämän mitalin myöntäminen Kaupille on paitsi tunnustus hänen henkilökohtaisille saavutuksilleen myös osoitus TietoEvryn kaltaisten suomalaisten yritysten merkityksestä", sanoi TietoEvry Createn toimitusjohtaja Harri J. Salomaa suosituskirjeessään.

Sydämelliset onnittelut!