Kunniamerkkejä kollegoille Wienissä

Suurlähettilään residenssissä vietettiin 10.4. triplajuhlia, kun peräti kolmelle edustuston työtekijälle luovutettiin presidentti Sauli Niinistön itsenäisyyspäivänä 2018 myöntämät kunniamerkit.

Ministerineuvos Outi Saarikoski ja suurlähettiläs Pirkko Hämäläinen. Kuva: SL Wien

Suurlähettiläs Pirkko Hämäläinen ja Etyj-suurlähettiläs Päivi Laivola de Rosiére ojensivat Suomen Leijonan ritarikunnan I luokan ritarimerkit ministerineuvos Outi Saarikoskelle ja lähetystöneuvos Katja Koskelalle ja sekä 30-vuoden kultaisen ansiomerkin hallinnolliselle ulkoasiainsihteerille Leena Mannilalle.

Ministerineuvos Saarikoski on palvellut useissa asemapaikoissa EU-edustustossa Brysselissä sekä Ateenassa mutta myös Lähi-idässä Ramallahissa ja Tel Avivissa. Hän on perehtynyt monipuolisesti ulkopoliittisiin tehtäviin. Hän on hoitanut turvallisuuspolitiikkaan ja Ukrainan konfliktiin liittyviä tehtäviä ministeriössä ja toiminut Valtioneuvoston kanslian EU-asioiden osastolla EU erityisasiantuntijana. Lähetystöneuvos Katja Koskela on varsinainen ministeriön Etyj- ja ihmisoikeusasioiden asiantuntija.

Lähetystöneuvos Katja Koskela ja lähettiläs Pirkko Hämäläinen. SL: Wien

Koskela kertoo olevansa erityisen oikeutettu, onhan hän saanut työskennellä Wienissä niin Etyjin sihteeristössä kuin Etyjin pysyvässä delegaatiossa jopa kahteen otteeseen.

Hallinnollinen ulkoasiainsihteeri Leena Mannila ja suurlähettiläs Pirkko Hämäläinen. Kuva: SL Wien

Leena Mannila on jo vuosikymmenet kiertänyt suurlähetystöjämme erilaisten hallinnollisten tehtävien parissa. Tutuksi ovat tulleet Kairo, Bonn, Washington ja Lontoo sekä useat eri kesälomituspaikat. Ensi kesänä Leena siirtyy Wieniä varmasti eksoottisempaan paikkaan Intian New Delhiin. 

Onnea kollegoille!