Korkealaatuista kimallusta design-illassa

Business Finland ja Suomen suurlähetystö Wienissä järjestivät 29.11. jo kolmannen kerran jouluisen design-tapahtuman suurlähettilään residenssissä. Tilaisuuteen osallistui yhteensä seitsemän suomalaistaustaista yritystä. Lähettiläs Nina Vaskunlahti emännöi illan.

Design-illassa oli vieraille houkutuksia moneen lähtöön.
Seitsemän yritystä tarjosi design-illassa taattua, suomalaista laatua.

”Tavoitteena on tehdä suomalaista muotoilua tutuksi Itävallassa ja madaltaa paikallisten kynnystä tilata suoraan Suomesta yritysten verkkokaupasta”, kertoi Business Finlandin Sanna Sipilä-Axnix. Lähettiläs Vaskunlahti puolestaan iloitsi, että Wien kiinnostaa suomalaisia suunnittelijoita.

Koruja rakastavalle ilta tarjosi paljon houkutuksia: ostaako Anna Heino Oy:n pohjoismaisen yksinkertaisia hopeakoruja, Joyemin herkkiä lasihelmikoruja, Galleriakorun pitsisiä hopealangalla virkattuja sormuksia, ViaMinnetin ”itsevarmoille naisille” suunniteltuja, höyhenenkevyitä nahkakorvakoruja vai investoisiko peräti Kultaseppä Kulmalan uniikkeihin jalokivikoruihin?

Iloa arkeen tuovat More Joyn positiivisia viestejä pursuavat tiskirätit. Yritys on löytänytkin jo paikallisia yhteistyökumppaneita. Uutena yrityksenä mukana oli nuorten opiskelijapoikien StudyFlame Candles. Yritys tuottaa käsintehtyjä aromaterapiakynttilöitä.  Ainesosista riippuen kynttilöiden tuoksut auttavat parantamaan keskittymiskykyä, piristävät tai rauhoittavat mieltä.

Kaikkia esillä olleita tuotteita yhdisti korkea laatu ja intohimo yksityiskohtiin.

Sipilä-Axnix oli tyytyväinen tilaisuuteen: ”Omasta ja myös paikalle tulleiden yritysten mielestä tilaisuus onnistui oikein hyvin”. Vieraat olivat kiinnostuneita tuotteista, ja moni lähtikin ostosten kanssa kotiin. Tuotevalikoimaa on tarkoitus laajentaa tulevaisuudessa. Toiveissa on myös luoda  tilaisuus, joka toistuu vuosittain ja jota paikalliset oppivat odottamaan. Tapahtuman ajankohtaakin saatetaan aikaistaa, sillä moni tapahtumasta kiinnostunut suomalaisyritys ei kotimaan joulukiireiden takia päässyt osallistumaan.

Mukana olleet yritykset:

Anna Heino(Linkki toiselle web-sivustolle.)
Galleriakoru(Linkki toiselle web-sivustolle.)
Joyem(Linkki toiselle web-sivustolle.)
Kultaseppä Kulmala Oy(Linkki toiselle web-sivustolle.)
More Joy(Linkki toiselle web-sivustolle.)
StudyFlame Candles(Linkki toiselle web-sivustolle.)
Viaminnet(Linkki toiselle web-sivustolle.)