Korkeakouluharjoittelija, Suomen suurlähetystö, Wien, Itävalta

Suomen Wienin-suurlähestystö etsii korkeakouluharjoittelijoita vuodelle 2025. Tarjoamme mielenkiintoisen harjoittelupaikan ja erinomaisen mahdollisuuden työskennellä sekä kahdenvälisen että monenkeskisen diplomatian parissa. Hakuaika päättyy 17.10.2024.

Suomen Wienin-suurlähetystö palvelee Suomea ja suomalaisia laajalla toimikentällä. Suurlähetystö edistää Suomen kahdenvälisiä suhteita Itävaltaan ja seuraa EU-politiikkaa maidemme välillä. Suurlähetystö edustaa Suomea Wienissä sijaitsevissa YK-järjestöissä (mm. IAEA, UNIDO sekä UNODC).
Suurlähetystö antaa lisäksi laissa määriteltyjä viranomaispalveluja Suomen kansalaisille Itävallassa. Team Finland -toiminnalla edustusto pyrkii edistämään Suomen taloudellisia etuja ja maakuvaa, sekä tukee suomalaisten yritysten kansainvälistymistä Itävallassa.

Suurlähetystössä kolmen kuukauden harjoittelujaksoja tarjolla seuraaville ajanjaksoille:

A) helmi-huhtikuu 2025, B) touko-heinäkuu 2025, C) syys-marraskuu 2025.

Hakijoita pyydetään ilmoittamaan hakemuksessaan, mikä tai mitkä ajanjaksot sopisivat parhaiten.
Harjoittelu edellyttää yliopiston harjoittelutuen.


Korkeakouluharjoittelijan tehtävät:

Harjoittelija toimii Suomen suurlähetystössä osallistuen suurlähetystön laajaan toimintakenttään.
Tehtäviin kuuluu tehtävät kahdenvälisten suhteiden osalta, ml. EU-asiat ja Itävallan ulko- ja sisäpolitiikan seuranta.
Toimenkuvaan kuuluu YK-järjestöjen osalta raportoinnissa avustaminen, osallistuminen kokouksiin ja tilaisuuksiin. Tehtävät sisältävät myös erilaisten selvitysten, mediakatsausten ja tausta-ainestojen laadintaa.

Toivottu opintotausta ja opintojen vaihe

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää hyviä kirjallisia ja suullisia vuorovaikutustaitoja, kiinnostusta kansainvälisiin suhteisiin, Itävaltaan ja EU-asioihin
sekä monenkeskiseen diplomatiaan. Harjoittelijan toivotaan olevan korkeakouluopinnoissaan loppuvaiheessa tai vastavalmistunut.

Opintotaustaksi soveltuvat esimerkiksi loppuvaiheessa olevat valtio-, yhteiskunta- tai oikeustieteelliset opinnot, mutta myös muiden opintosuuntauksien opiskelijat huomioidaan.
Sujuva/hyvä saksan kielen taito, Itävallan maatuntemus, kansainvälisen politiikan tuntemus ja EU-osaaminen katsotaan eduksi.

Harjoittelu edellyttää työnantajalle maksettavan yliopiston harjoittelutuen.

Kielitaitovaatimukset

Harjoittelijalta edellytetään suomen kielen ja englannin kielen hyvää kirjallista taitoa. Hyvä saksan kielen taito lasketaan eduksi. Myös ruotsi ja muu kielitaito katsotaan eduksi.

Muut osaamisvaatimukset

Hyvä kirjallinen ja suullinen esiintymistaito. Hyvät yhteistyötaidot ja oma-aloitteisuus. Kyky käsitellä isoja asiakokonaisuuksia ja löytää niistä olennainen.
Valmius ja kiinnostus oppia uutta ja tarttua erityyppisiin tehtäviin ja ottaa haasteita vastaan. Kyky priorisoida tehtäviä.

Windows-käyttöjärjestelmän ja Microsoft Office-sovellusten hyvä hallinta. Sosiaalisen median ymmärrys ja hallinta.
Kokemus kansainvälisestä työskentely-ympäristöstä katsotaan eduksi.

Muut ominaisuudet

Valittava henkilö tulee osallistumaan edustuston työhön sen eri sektoreilla, jolloin kyky eri asioiden samanaikaiseen hallintaan ja hahmottamiseen on erityisen tärkeää.

Lähetä 17.10.2024 mennessä hakemus sekä CV osoitteeseen [email protected] 
Otsikoi viestisi Korkeakouluharjoittelijahakemus WIE [sukunimesi]. Kerro hakemuksessasi mihin harjoittelujaksoon haet paikkaa.

Lisätietoja antavat puhelimitse +43 1 535 0365 tai sähköpostitse hallintopäällikkö Anna Salovaara: [email protected]
ja hallintoassistentti Lotta Anttila: [email protected]. Harjoittelun rahoituksesta kysymyksiin vastaa hallintovastaava Erja Päivärinta: [email protected].

https://finlandabroad.fi/web/aut