"Hyvä ruoka jää mieleen"

Vuoden 2024 alusta myös Etyj-suurlähettiläs Vesa Häkkisen residenssissä Wienin keskustassa on työskennellyt oma kokki.

Teemu Paakkarinen viihtyy hyvin Wienissä.
"Hyvä ruoka jää mieleen ja maistuu suussa vielä seuraavana päivänä", sanoo Teemu.

Teemu Paakkarinen siirtyi Wieniin Moskovan suurlähetystöstä. Wieniin Teemu haki töihin, koska suurlähetystö on Teemun mielestä mielenkiintoinen ja vaihteleva työympäristö. Lisäksi kaupunki sijaitsee mukavasti keskellä Eurooppaa.

Kysyimme Teemulta, miten elämä uudessa kotikaupungissa on lähtenyt käyntiin ja mitä hän mm. ajattelee itävaltalaisesta keittiöstä.

Miten entinen SM-jääkiekkoilija päätyi kokiksi?

Kokin ammatti oli pikkupoikana unelma-ammattini, joten päätin kokeilla, miltä se käytännössä tuntuu. Atk-laitteiden tuijottelu ei ole koskaan ollut minun juttuni, mikä oli yksi syy siihen, että yliopisto-opinnot jäivät kesken.

Millaista mielestäsi on hyvä ruoka? Millainen on hyvä kokki?

Hyvä ruoka jää mieleen ja maistuu suussa vielä seuraavana päivänä.
Hyvä kokki puolestaan on avarakatseinen, kärsivällinen ja vastuullinen.

Edellinen pestisi oli Moskovassa. Miten työ Moskovassa eroaa Wienissä työskentelystä?

Työ ei sinänsä eroa millään tavalla. Työolosuhteissa yleisimmin on eroavaisuuksia, sekä raaka-aineissa. Itävallassa raaka-aineet ovat puhtaampia sekä saatavuus jatkuvampaa.

Mikä on ensivaikutelmasi itävaltalaisesta keittiöstä?

En vielä ole kovinkaan syvällisesti ehtinyt tutustumaan itävaltalaiseen keittiöön. Päällisin puolin Itävalta tuntuu vähän samanlaiselta ruokamaalta kuin Suomi. Keittiössä on paljon naapurimaiden vaikutteita.

Miltä uusi kotikaupunki tuntuu?

Tuntuu erittäin hyvältä! Wien on kaunis kaupunki ja sen kulttuuritarjonta on erinomaista. Tykkään kulttuurista kaikissa muodoissa: teatterista, baletista, konserteista.  Kahvilat ja ravintolat ovat myös intohimon kohteeni. Hieman yritän myös urheilla ja muutaman kerran vuodessa tulee myös luisteltua.

Toivotamme Teemun lämpimästi mukaan Suomi-yhteisöömme!

 

Teksti: Petra Hedman