Lapsen syntymästä ilmoittaminen väestötietojärjestelmään

Jotta ulkomailla syntynyt lapsi voidaan Suomessa merkitä väestötietojärjestelmään, tulee alkuperäinen syntymätodistus toimittaa Digi- ja väestötietovirastoon(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Lähetä lapsen syntymätodistus Digi- ja väestötietovirastoon. Voit myös jättää tai postittaa sen Suomen ulkomailla olevaan edustustoon, joka lähettää sen Digi- ja väestötietovirastoon rekisteröintiä varten. Asiakirjojen välitys edustuston kautta on maksullinen palvelu.

Alkuperäisen syntymätodistuksen tulee olla laillistettu tai siihen tulee liittää apostille-todistus(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) ja jos se on annettu jollakin muulla kielellä kuin suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi, on se virallisesti käännätettävä jollekin näistä kielistä.

Silloin kun käännös tehdään ulkomailla, on senkin oltava laillistettu. Suomessa auktorisoidun kielenkääntäjän(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) tekemä käännös kelpaa sellaisenaan.

EU-maan viranomaisen antamaan syntymätodistukseen apostille-todistusta ei tarvita, eikä asiakirjaa tarvitse myöskään käännättää, jos asiakirjaan on voitu liittää monikielinen vakiolomake(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan).

Arabiemiirikunnissa syntyneen lapsen rekisteröinti

Arabiemiirikunnissa syntynyt Suomen kansalainen rekisteröidään väestörekisteriin seuraavin dokumentein:

  • Valmiiksi täytetty ja allekirjoitettu Ilmoitus ulkomailla syntyneestä lapsesta(Linkki toiselle web-sivustolle.) -lomake. Lomake tulee täyttää huolellisesti ja siinä tulee olla molempien vanhempien allekirjoitus.
  • Alkuperäinen Arabiemiirikuntien viranomaisten antama englanninkielinen syntymätodistus, joka on laillistettu Arabiemiirikuntien ulkoministeriössä sekä Suomen suurlähetystössä Abu Dhabissa. 
  • Valokopiot vanhempien passeista.

Suurlähetystön vastaanotto on avoinna asiakkaille vain erillisellä ajanvarauksella. Ajantasaisen ohjeistuksen vuoksi, pyydämme olemaan lapsen syntymän jälkeen edustustoon yhteydessä sähköpostitse [email protected].

Lisätietoja: https://dvv.fi/ulkomailla-syntyneen-lapsen-rekisterointi(Linkki toiselle web-sivustolle.)