Suomen suurlähettiläs Arabiemiirikunnissa ja Bahrainissa

Tuula Yrjölä on Suomen suurlähettiläs Arabiemiraateissa ja Bahrainissa.

 

Työni Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa (UAE) ovat alkaneet vauhdilla 17. lokakuuta lähtien, ensimmäinen avauspuhe koulutusalan konferenssi GESSissä Dubaissa on jo takana ja COP28-ilmastoneuvottelut nurkan takana. Jo heti alkuun kävi selväksi että olen kiitollisuudenvelassa edeltäjäni Marianne Nissilän erinomaiselle työlle, sekä työtaakkaa välikuukaudet harteillaan kantaneelle va. asiainhoitaja Milena Hakanpäälle. Heidän ja koko suurlähetystön erinomaisen tiimin johdosta on ollut helppo aloittaa!

 

Viime vuodet olen viettänyt Euroopan turvallisuuskysymysten parissa ETYJissä, järjestön konfliktinestokeskuksen päällikkönä ja pääsihteerin sijaisena, ja paljon urastani on keskittynyt Itä-Euroopan, Etelä-Kaukasian ja Keski-Aasian asioihin. Kolme vuotta Kairossa Suomen suurlähettiläänä palvelleena Lähi-idän tilanteet ovat jo tuttuja ja lisäksi olen vieraillut UAE:ssa useampaan kertaan. Vaikka kulttuurit eroavat toisistaan, arabian kielen alkeet ja aiempi kosketus arabimaailmaan tuskin haittaavat tässä tehtävässä.

 

Aloitan työni Abu Dhabissa innolla ja mielenkiinnolla, valmiina uutta oppimaan ja aiempaa monipuolista kokemustani hyödyntämään Suomen ja suomalaisten etuja edistääkseni. Yritysten tukemiseen tähtäävä Team Finland-työ, poliittisten kysymysten seuranta sekä konsuli- ja kansalaispalvelut säilyvät edustuston painopisteinä. Nämä ovat kaikki tuttua työkenttää aiemmalta työuraltani ja odotan innolla niiden edistämistä Persianlahden alueella.

 

Lähiaikoina odotan pääseväni tutustumaan myös Bahrainiin, joka niin ikään kuuluu suurlähetystön toimialueeseen.

 

Tämä työ ei onnistu ilman yhteisiä ponnistuksia, yhteishenkeä ja valmiutta sukeltaa uusiin haasteisiin. Yhdistetään voimamme näissä!

 

Tuula Yrjölä

Suurlähettiläs

Abu Dhabi, 9.11.2023

Ansioluettelo: Tuula Yrjölä