Maahantulo Suomeen

Schengen-viisumi ei automaattisesti oikeuta Schengen-alueelle saapumiseen. Maahantulon edellytyksesi tarkastetaan Schengen-ulkorajalla.

Sinun tulee esittää viisumin lisäksi voimassa oleva passi tai matkustusasiakirja, oleskelun keston kattava matkustajavakuutus ja viisumihakemuksen liiteasiakirjat.

Lisäksi sinulla tulee olla toimeentulon edellyttämät rahavarat (50 euroa/päivä). Niiden on riitettävä oleskeluun ja paluu- tai jatkomatkaa varten. Kutsujan varallisuus voidaan ottaa huomioon, mikäli kutsuja täyttää ylläpitositoumuslomakkeen ja liittää siihen tarvittavat liitteet varallisuudestaan. Jos sinulla on paluulippu, se vähentää tarvittavan rahamäärän kokonaissummaa.

Et saa olla maahantulokiellossa Schengen-alueelle. Maahantulosi esteenä voi olla myös se, että rajatarkastuksessa sinun voidaan arvioida vaarantavan yleistä järjestystä ja turvallisuutta, kansanterveyttä tai Suomen suhteita vieraisiin valtioihin.

Esteenä maahantulolle voi olla sekin, että sinun voidaan perustellusti epäillä hankkivan tuloja epärehellisin keinoin.

Viisumin jatkaminen Suomessa

Poliisilaitos voi jatkaa viisumin voimassaoloaikaa Suomessa, jos et voi lähteä Suomesta ja Schengen-alueelta ylivoimaisen esteen tai humanitaarisen syyn vuoksi. 

Päätöksen viisumin jatkamisesta tekee poliisi.(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)