Markkinamahdollisuudet Arabiemiirikunnissa  

Arabiemiirikunnissa on kysyntää suomalaisosaamiselle 

Arabiemiirikunnat (UAE) on Suomen suurin vientimaa Gulfin alueella. Seitsemästä emiirikunnasta muodostuva Arabiemiirikunnat on vakaa ja vauras maa, joka tarjoaa suomalaisille yrityksille merkittäviä liiketoimintamahdollisuuksia.  

Lähi-idän alueellisena kaupan, rahoitusalan, turismin ja logistiikan keskuksena tunnettu UAE jatkaa kunnianhimoisia toimia monipuolistamalla ja kehittämällä talouttaan, sen pyrkiessä pois öljyriippuvuudesta kohti tietopohjaista yhteiskuntaa. Suurimmat liiketoimintamahdollisuudet nähdään löytyvän seuraavilta aloilta, joihin Team Finland –toiminnassa keskitytään ja joihin maan hallitus on ilmoittanut erityisesti panostavansa: 1. digitalisaatio, 2. energia, 3. kiertotalous sekä 4. terveys ja terveysteknologia.  

UAE:n liiketoimintaympäristö on suotuisa ja kaupan esteitä on vähän. Maa kehittää innovaatioympäristöään, hakee korkeaa ja uusinta teknologiaa, sekä houkuttelee kansainvälisiä yritysinvestointeja ja osaamista. Digitalisaation ja vihreän siirtymän lisäksi kiinnostuksen kohteina ovat mm. älykkään kaupungit ja liikenneratkaisut, tekoäly ja robotiikka, lohkoketjuteknologia, 5G-teknologia, avaruusala sekä ruoka- ja vesiturva. Mahdollisuuksia suomalaiselle osaamiselle löytyy laajasti, mutta kovaan kilpailuun on varauduttava. Menestys edellyttää yrityksiltä sitoutumista, pitkäjänteistä toimintaa, hyviä yhteistyökumppaneita ja läsnäoloa. Suomen maakuva alueella on myönteinen, joskin verrattain ohut. Suomi tunnetaan erityisesti korkealaatuisesta koulutuksesta, teknologiaosaamisesta, innovaatioista sekä luotettavana kumppanina. 

Edustuston raportit (Country outlook)