Viisumi ja oleskelulupa Suomeen

Viisumi on maahantulolupa, joka myönnetään lyhytaikaista ja tilapäistä vierailua varten. Jos haluat oleskella Suomessa yli 90 päivää, tarvitset oleskeluluvan.

Maahantulolupahakemusten vastaanotto ja käsittely aloitetaan vaiheittain. Selvitä edustuston asiakaspalvelusta, miten voit jättää oleskelulupahakemuksen. Tavanomaisten viisumihakemusten vastaanotto on edelleen keskeytetty. 

Lisätietoja

Jos olet EU-valtion, Islannin, Liechtensteinin, Norjan tai Sveitsin kansalainen, rekisteröi oleskeluoikeutesi Maahanmuuttovirastossa

Schengen-valtion myöntämällä EU-oleskeluluvalla voit liikkua Schengen-valtioiden sisällä vapaasti ja oleskella niissä yhteensä enintään 90 päivää. Lisätietoja antaa Maahanmuuttovirasto.

Mistä haet viisumia?

Viisumihakemuksen jättäminen Arabiemiirikunnissa

Suomi edustaa myös Viroa Schengen-viisumiasioissa Arabiemiirikunnissa. Suurlähetystön yhteistyökumppani VFS Global ottaa vastaan Suomeen ja Viroon matkustavien viisumihakemukset VFS Globalin toimipisteissä Abu Dhabissa ja Dubaissa. Ajanvaraus on välttämätön. 

Varaa vastaanottoaika viisumikeskuksen verkkosivujen tai puhelinpalvelun kautta (puh. +971 4 205 5907).

Viisumikeskukseen jätettyjen hakemusten kulkua voi seurata verkkosivujen kautta.

Käsittelyaika

Viisumihakemusten käsittelyaika on 15 vuorokautta hakemuksen jättämisestä, joissakin tapauksissa 30 päivää. Suurlähetystö ei anna väliaikatietoja käsittelyssä olevista hakemuksista.

Viisumihakemuksen liitteet

Viisumihakemukseen vaadittavat liitteet löytyvät tästä (englanniksi). Hakijalta voidaan tarvittaessa pyytää myös muita selvityksiä.