Tiedote: Venäjä sulkee maarajansa omilta kansalaisilta 30.3. alkaen

Tiedote: Venäjä sulkee maarajansa omilta kansalaisilta 30.3. alkaen

Venäjän hallitus on julkaissut lauantaina määräyksen, jonka mukaan Venäjän maaraja suljetaan Venäjän omilta kansalaisilta sunnuntain ja maanantain välisenä yönä 30.3. klo 00:00 alkaen.

Määräys ei koske tiettyjä erityisryhmiä, kuten diplomaatteja perheineen, kuljettajia ja hautajaisiin osallistuvia. Määräys ulottuu kaikkiin Venäjän maarajoihin, ml. rautatie-, maantie- ja vesiliikenteeseen. Rajoitustoimet eivät koske kansainvälistä rahtiliikennettä. Määräys on voimassa toistaiseksi.

Tietojemme mukaan Suomen kansalaisten pääsyä Venäjältä Suomeen uusi määräys ei rajoita. Nyt voimassa olevien määräysten mukaisesti suomalaiset pääsevät siis lähtemään Venäjältä kotimaahansa myös 30.3. jälkeen. On kuitenkin hyvä varautua uusiin rajoitustoimiin.

Pietarin pääkonsulaatti koordinoi kuljetuksia Pietarista ja Viipurista Lappeenrantaan Suomen kansalaisille. Tiedustelut: [email protected].

Myös Suomesta ja Suomen kautta Venäjälle palaavat Venäjän kansalaiset voivat tietojemme mukaan edelleen matkustaa kotimaahansa. Lisätietoa Venäjän Helsingin-suurlähetystön kotisivuilla osoitteessa: https://helsinki.mid.ru/web/helsinki-fi(Linkki toiselle verkkosivustolle).

Jos olet Suomen ja Venäjän kaksoiskansalainen, varmista Venäjän viranomaisilta, miten pääset poistumaan Venäjältä 30.3. jälkeen. Jos olet vain Suomen kansalainen varmistusta ei tarvita, voit halutessasi aina palata Suomeen.

Muistutamme, että ulkomaanmatkalta Suomeen palaavat henkilöt velvoitetaan välttämään liikkumista kodin ulkopuolella ja heidän tulee jäädä 14 vuorokaudeksi karanteenia vastaaviin olosuhteisiin: https://thl.fi/fi/-/suomeen-saapuva-matkustaja-valta-lahikontakteja-14-vuorokauden-ajan(Linkki toiselle verkkosivustolle).  

Lue myös: Tietoa Venäjän koronavirustilanteesta ja itärajan rajaliikenteen rajoittamisesta