Suomen Pietarin pääkonsuli Anne Lammila vierailee Murmanskissa

Suomen Pietarin pääkonsuli Anne Lammila vierailee Murmanskissa

Suomen Pietarin pääkonsuli Anne Lammila osallistuu 14.11.2019. Murmanskissa Cooperation in the Arctic -konferenssiin. Lisäksi hän tapaa matkan aikana muun muassa Murmanskin alueen varakuvernöörin Jevgeni Nikoran. Matkan tarkoituksena on edistää kansainvälistä yhteistyötä erityisesti ympäristöasioissa ja tukea suomalaisten yritysten toimintaa alueella.

Murmanskilla on keskeinen merkitys koko arktiselle alueelle, ja noin 300 000 asukkaan kaupunki on viime vuosina tavoitellut vahvempaa asemaa Venäjällä ja Barentsin alueella.

Murmanskin aluehallinto on pyrkinyt kunnostautumaan Venäjän arktisen alueen strategisena keskuksena ja tärkeänä meriteollisuuden ja arktisen merenkulun solmukohtana.

Murmanskissa pääkonsuli Lammila on mukana avaamassa Cooperation in the Arctic -konferenssia muun muassa Murmanskin kuvernöörin Andrey Chibisin kanssa. Konferenssissa Suomen tavoitteena on korostaa arktisten maiden välistä yhteistyötä ilmastonmuutoksen hillitsemisessä. Konferenssin kansainvälisessä sessiossa keskustellaan yhteistyön tulevaisuudennäkymistä sekä uusiutuvan energian mahdollisuuksista arktisella alueella.  

Matkan aikana pääkonsuli Lammila tapaa myös Murmanskin alueen varakuvernöörin Evgeny Nikoran ja osallistuu Barentsin euroarktisen neuvoston lounastilaisuuteen. Tapaamisessa ovat mukana myös Norjan ja Ruotsin edustajat.