Moskovaan on määrätty koronasulku 28.10.-7.11. väliselle ajalle

Moskovan pormestari Sergei Sobjanin on määrännyt Moskovaan ”ei-työviikon” 28.10.-7.11. väliselle ajalle. Koronasulun aikana kaikkien Moskovan kaupungin alueella sijaitsevien yritysten ja järjestöjen työ keskeytettävä, pois lukien organisaatiot, jotka varmistavat kaupungin infrastruktuurin toiminnan.

Yritysten ja järjestöjen toiminta kaupan, palvelujen, julkisen ruokailun, urheilun, kulttuurin, virkistyksen, viihteen, elokuvanäytösten ja muiden aloilla keskeytetään, pois lukien lääkkeiden, elintarvikkeiden ja muiden välttämättömien tavaroiden myynti. Verkkokauppaa ei ole rajoitettu. Ravintolat ja kahvilat voivat toimia take away –periaatteella tai ruokakuriirien välityksellä.

Päiväkoulut ja koulut määrätään lomille. Urheilukoulujen, lastenkerhojen ja osastojen työ keskeytetään. Korkeakoulut ja keskiasteen ammatilliset oppilaitokset siirtyvät etäopetusmoodiin. Lääketieteelliset organisaatiot jatkavat rutiininomaisen sairaanhoidon tarjoamista. Ensiapua ylläpidetään kokonaisuudessaan.

Kulttuuri-, viihde, urheilu ja muut massatapahtumat kielletään lukuun ottamatta tapahtumia, jotka pidetään valtion viranomaisten päätöksellä tai valvontaviranomainen Rospotrebnadzorin erillisluvalla. Teatterit ja museot voivat toimia pakollisten QR–koodien ja suojamaskien käytöllä ja rajoitetulla käyttöasteella. Lisäksi 8. marraskuuta 2021 alkaen QR–koodien ja suojamaskien pakollinen käyttö otetaan käyttöön kaikissa massatapahtumissa, joissa on samanaikaisesti yli 500 henkilöä.

Tiedotamme erikseen, mikäli koronasulku aiheuttaa muutoksia Suomen Moskovan-suurlähetystön puhelinvaihteen aukioloajoissa. Hätätapauksissa Suomen ulkoministeriön päivystysnumero palvelee 24/7 numerossa: +358 9 1605 5555.