Henri Riihimäki Suomen Pietarin-pääkonsulaattiin Team Finland -erityisasiantuntijaksi

Henri Riihimäki on nimitetty Suomen Pietarin-pääkonsulaattiin Team Finland -erityisasiantuntijaksi. Riihimäki aloitti tehtävässään 23.6.2021. Kausi on kolmivuotinen.

Idänkauppaan erikoistunut tuotantotalouden diplomi-insinööri Henri Riihimäki on aiemmin työskennellyt noin 10 vuoden ajan toimitusjohtajana Pietarissa sekä Gdanskissa Puolassa. Hänellä on kokemusta Venäjän rakennusmateriaaliteollisuudesta muun muassa Inlookin pulverimaalaamosta ja Skaalan ikkunatehtaalta. Puolassa Riihimäki työskenteli Alteamsin alumiinivalimon vetäjänä, ja viimeisimpänä hän oli KPA Uniconin palveluksessa, joka rakentaa ympäristöystävällisiä biomassa- ja jätteenpolttolaitoksia ympäri maailmaa.

”Haluan tuoda pitkän Itä-Euroopan liiketoiminnan kokemukseni Ulkoministeriön ja sen sidosryhmien hyödyksi ja pyrkiä kehittämään suomalaisten yritysten vientiä Venäjälle. Koen Pietarin mielenkiintoiseksi kaupungiksi asua, elää ja työskennellä. Toivon, että pandemian jälkeen kaupankäynti ja investoinnit lähtevät nousuun Suomen ja Venäjän välillä. Kannustan Luoteis-Venäjän markkinoista kiinnostuneita ottamaan rohkeasti yhteyttä”.

Pietarin Team Finland -erityisasiantuntija on yksi 20:stä ympäri maailmaa palkatuista Ulkoministeriön erityisasiantuntijoista, joiden tehtävänä on tukea suomalaisia yrityksiä vientiponnisteluissa ja löytää uusia mahdollisuuksia suomalaisille yrityksille.

Lisätietoja: Jussi Tanskanen, puh. +7 921 907 6180  sekä Henri Riihimäki, puh. +7 921 872 93 13. Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected].