Suvi Korhonen aloitti korkeakouluharjoittelijana suurlähetystössä Oslossa

Suvi Korhonen aloitti vuoden vaihteen jälkeen korkeakouluharjoittelijana suurlähetystöllä. Kauppatieteitä, viestintää ja politiikkaa opiskeleva Suvi hiihtää vapaa-ajallaan Norjassa. Suvi onkin positiivisesti yllättynyt Oslon ulkoilumahdollisuuksista. Työtehtävät suurlähetystöllä ovat sisältäneet sekä vaalivirkailijana toimimista presidentinvaalin ennakkoäänestyksessä, että poliittista raportointia.


Kertoisitko lisää itsestäsi - kuka olet ja mistä tulet?

Olen Suvi, alun perin kotoisin Pohjois-Savosta, josta opinnot veivät minut pääkaupunkiseudulle opiskelemaan kauppatieteitä Aalto-yliopistoon sekä politiikkaa ja viestintää Helsingin yliopistoon. Vapaa-ajallani nautin erityisesti aurinkoisessa säässä ulkoilemisesta sekä korvapuusteista!

Missä tunnelmissa ensimmäiset viikot suurlähetystöllä ovat sujuneet?

Ensimmäiset viikot suurlähetystöllä ovat sujuneet erinomaisissa tunnelmissa! Suurlähetystö on mukava työympäristö, ja työkaverit ovat erittäin ystävällisiä. Olen päässyt laatimaan raportteja niin Norjan taloudesta kuin ulkopolitiikasta sekä osallistumaan kiinnostaviin konferensseihin. Mielenkiintoisen säväyksen harjoitteluni alkuun on tehnyt presidentinvaali ja ennakkoäänestys ulkomailla, ja sain toimia vaalivirkailijana Oslon äänestyspaikalla. Oli mukavaa päästä tapaamaan muita Norjassa asuvia suomalaisia.

Onko jotain erityistä, mikä Norjassa tai Oslossa on yllättänyt?

Oslossa on yllättänyt erityisesti norjalaisten aktiivisuus. Sunnuntaisin metrossa kaikilla on sukset kainalossa ja monot jalassa, sillä kaikki haluavat päästä nauttimaan Oslon upeasta luonnosta. Tiesin, että Oslosta löytyy paljon luontoa, mutta loistavat ulkoilumahdollisuudet olivat paremmat mitä kuvittelinkaan!

Mikä houkutteli sinut Norjaan?

Suurlähetystön harjoittelijan tehtävät kuulostivat erittäin mielenkiintoisilta ja opettavaisilta. Tärkeää minulle oli myös se, että harjoittelussa pääsisin kohentamaan kielitaitoani. Viime talven vietin opiskelijavaihdossa Singaporessa, jolloin talvi jäi käytännössä kokonaan välistä. Tänä vuonna halusinkin pystyä nauttimaan myös talviurheilusta ja onneksi Oslossa on niin paljon lunta, että hiihtämään pääsee varmasti koko harjoittelun ajan!

Kerro meille paras Helsinki-vinkkisi.

Minun vinkkini on mennä Helsingin hurmaavimpaan paikkaan, eli Lammassaaren läpi Kuusiluotoon. Pitkospuut johdattavat kaislikon lävitse saarelle, jossa kesällä asustelee vapaana suloisia lampaita! Parasta on ottaa eväät sekä kaverit mukaan, ja mennä istuskelemaan kalliolle auringonlaskun aikaan!