Nordiska ministerrådets nya generalsekreterare till Finland

Pressmeddelande 94/2013
23.4.2013

Nordiska ministerrådets nya generalsekreterare Dagfinn Høybråten besöker Finland den 24 och 25 april 2013.

Generalsekreteraren möter statsminister Jyrki Katainen onsdagen den 24 april och äter lunch med Finlands minister för nordiskt samarbete Alexander Stubb.

Diskussionerna kommer bl.a. att kretsa kring utvecklingen av det nordiska samarbetet, ministerrådets budget och undanröjningen av gränshinder mellan de nordiska länderna.

På eftermiddagen bekantar sig generalsekreteraren med nordiska institutioner som ligger i Helsingfors, bl.a. Kulturkontakt Nord, Nordiska investeringsbanken, NEFCO, Nopef och NDF.

Torsdagen den 25 april möter generalsekreteraren ordföranden för Finlands delegation i Nordiska rådet Simo Rundgren och för samtal med utrikesminister Erkki Tuomioja.

Diskussionen kommer bl.a. att handla om Nordiska ministerrådets verksamhet i närområdena och uppföljningen av Nordiska rådets temasession i Stockholm, det vill säga det breda säkerhetsbegreppet, gemensamma insatser inom civil krishantering och cybersäkerhet.

För mer information: chefen för sekretariatet för nordiskt samarbete Bo Lindroos, tfn 0295 350 643 eller 040 158 5451, [email protected]

pohjoismainen yhteistyö