Norjaan sopeutunut asiakaspalvelun ammattilainen

Norjaan sopeutunut asiakaspalvelun ammattilainen

Jaana Lindland aloitti työskentelyn lähetystössämme konsulipuolella elokuun alussa 2012. Hän on muuttanut Norjaan jo 20 vuotta sitten ja omaa laajan taustan asiakaspalvelun sekä hallinnon alalta. 

Mikä on taustasi?

Olen kotoisin Hämeestä, Tammelan kylästä. Muutin Norjaan 1992 eli 20 vuotta sitten.Jaana Lindland Ennen Norjaan muuttoani työskentelin hotelli- ja ravintola-alalla Suomessa. Valmistuin Lahden hotelli- ja ravintolakoulusta hotellivirkailijaksi, minkä jälkeen työskentelin suomalaisen hotelliketjun palveluksessa Forssassa, Hämeenlinnassa, Kouvolassa ja Helsingissä. Työskentelin myös kahdessa Saksalaisessa hotellissa muutamaan otteeseen. Täällä Norjassa olen saanut kaksi lasta ja työskennellyt asiakaspalvelun, talouden ja hallinnon parissa.

Viimeiset 2 vuotta olen opiskellut markkinointia ja valmistuin tänä kesänä.

Minkälaiset mielikuvat sinulla oli Norjasta ja Oslosta ennen saapumistasi tai miten päädyit Norjaan?

Norjassa olin käynyt kerran aikaisemmin 7-vuotiaana vanhempieni kanssa autolomalla Altassa ja Hammerfestissä. Muuta tietoa tai kiinnostusta minulla ei oikeastaan ollut maata kohtaan ennen kuin tapasin norjalaisen viikingin, jonka perässä sitten tänne muutin.

Minkälaiset tavoitteet sinulla on työsi suhteen?

Tavoitteenani on kehittyä työssäni niin, että hallitsen konsuliasiat mahdollisimman hyvin ja että takaan hyvän asiakaspalvelun kaikille, jotka ovat meihin yhteydessä tavalla tai toisella. Minulle on myös tärkeää, että voin olla kanava Norjan ja Suomen välillä.

Mitkä ovat tulevaisuuden suunnitelmasi?

Oppiminen ja kehittyminen sekä ihmisenä että työtekijänä. Asun edelleen Sandessa, Drammenin kupeessa. Tavoitteena on myös matkustella enemmän Norjassa, sillä rakastan Norjan upeita maisemia ja luontoa.

Näin ensimmäisen kuukauden jälkeen voin sanoa, että työ on todella kiinnostavaa, monipuolista ja haastavaa. Samanlaisia päiviä ei ole.