Julius on harjoittelijana suurlähetystössä

Julius on suurlähetystön harjoittelijoista toinen tänä syksynä. Osloon Juliuksen houkutteli norjalainen luonto ja mahdollisuus parantaa kielitaitoa. Myös hän on kiinnittänyt huomiota siihen, että Oslossa kaikki harrastavat jotakin liikuntaa säästä riippumatta.

 

Suurlähetystön harjoittelija Julius suurlähetystörakennuksen edessä
 

Hei Julius ja tervetuloa Suomen suurlähetystöön Osloon!

Kertoisitko lisää itsestäsi – kuka olet ja mistä tulet?

Olen Julius, kotoisin Helsingistä. Muutin Kruununhaasta Osloon syyskuun puolivälissä. Harrastan muun muassa juoksua, pyöräilyä, lukemista, jalkapalloa ja laskettelua. Odotan innolla syysiltoja Oslossa kahvin ja hyvän kirjan kera, uusien ihmisten tapaamista sekä eri talviurheilulajien kokeilemista.

 

Missä tunnelmissa ensimmäiset viikot suurlähetystöllä ovat sujuneet?

Erinomaisissa tunnelmissa! Olen sulautunut sujuvasti osaksi suurlähetystön arkea ja opin uutta joka päivä. Työkaverit ovat mukavia ja työympäristö tuntuu kodikkaalta. En usko, että voi kokea minkäänlaista kulttuurishokkia muuttaessaan Helsingistä Osloon. Sopeutuminen kaupunkiin on tapahtunut kuin itsestään.

 

Onko jotain erityistä, mikä Norjassa tai Oslossa on yllättänyt?

Kaikki harrastavat jotakin liikuntaa säästä riippumatta. Oslossa ei ole huonoa säätä, on vain huonoja varusteita. Satoi tai paistoi, kotikaupunginosassani Aker Bryggellä näkee juoksijoita aamusta iltaan.

 

Mikä houkutteli sinut Norjaan?

Ennen kaikkea Norjan luonto ja mahdollisuus parantaa kielitaitoani. Olen viimeisen vuoden aikana innostunut vaeltamisesta, ja olosuhteet ulkoilma-aktiviteetteihin ovat Oslossa poikkeukselliset verrattuna muihin Euroopan pääkaupunkeihin. Voisin hyvin kuvitella asuvani Oslossa harjoittelun jälkeenkin.

 

Onko sinulla vinkkejä Helsinkiin?

Vietin lapsuuteni Suomenlinnassa, ja siellä Länsimustasaarella muutaman pitkän keltaisen rakennuksen takana on yksi Helsingin kauneimmista ja romanttisimmista paikoista: kalliot, joista voi hyppiä veteen ja katsella auringonlaskua.