Ida-Marie on suurlähetystön uusi harjoittelija

Ida-Marie on yksi suurlähetystön syksyn harjoittelijoista. Hän opiskelee poliittista historiaa Turun yliopistossa. Suurlähetystöllä Ida-Marie on jo päässyt tutustumaan mm. Norjan kuntavaaleihin, terveyspalveluiden rakenteeseen ja Oslon sopimuksen perintöön. Ida-Marien mukaan ruotsilla pärjää Norjassa hyvin. Helsinkiin matkustavia hän vinkkaa Kallion kaupunginosassta, josta löytyy hyviä ravintoloita ja second-hand kauppoja.

Kertoisitko lisää itsestäsi - kuka olet ja mistä tulet?

Olen Ida-Marie ja olen alun perin kotoisin Helsingistä. Opiskelijakaupunkina Turku veti minua puoleensa ja opiskelen siellä poliittista historiaa. Alasta on ollut hyötyä harjoittelijan tehtävissä.

Suurlähetystön harjoittelija Ida-Marie syyslehtien edessä


Missä tunnelmissa ensimmäiset viikot suurlähetystöllä ovat sujuneet?

Ensimmäinen kuukausi täällä pyörähti nopeasti. Tehtävät ovat olleet mielenkiintoisia ja monipuolisia. Laadin raportteja ja koosteita Suomen kannalta olennaisista aiheista. Vaihtelua työntekoon on tuonut konferensseihin osallistuminen. Harjoittelussa olen päässyt tutustumaan laaja-alaisesti eri teemoihin, kuten Norjan kuntavaaleihin, terveyspalveluiden rakenteeseen ja Oslon sopimuksen perintöön. Mukava työporukka ja muut harjoittelijat ovat auttaneet uuteen tehtävään ja kaupunkiin sopeutumisessa.

Onko jotain erityistä, mikä Norjassa tai Oslossa on yllättänyt?

Bergenin alueen puhetyyli eli ”bergensk” on yllättävän erilainen ja puhuttua kieltä on vaikeampi ymmärtää. Ruotsilla pärjää kuitenkin hyvin Norjassa.

Mikä houkutteli sinut Norjaan?

Laskettelumahdollisuudet, uuden pohjoismaisen kielen oppiminen, arktisen alueen geopolitiikka ja uuteen kokemukseen heittäytyminen kiinnostivat minua. Lähden Bergenin yliopistoon opiskelijavaihtoon ensi keväänä. Tiedon saatuani päätin hakea myös harjoitteluun Osloon.

Onko sinulla vinkkejä Helsinkiin?

Kalliosta löytyy hyviä ravintoloita ja second-hand kauppoja. Itse pidän Madonnasta, Harju8:sta ja Almost New –kaupasta.