Utrikesministeriet undersöker om det finns finländare bland offren i Sharm el-Sheikh

Pressmeddelande 225/2005
23.7.2005


Utrikesministeriet och Finlands ambassad i Kairo undersöker med hjälp av de egyptiska myndigheterna om det eventuellt finns finländare bland de skadade eller döda efter de bombangrepp som ägde rum på natten mellan fredagen den 22 juli och lördagen den 23 juli vid semestermålet i Sharm el-Sheikh. Tillsvidare har det inte kommit uppgifter om några finländare bland offren. Det finns en del finländare i Sharm el-Sheikh som man fått kontakt med. Ambassaden har inte fått någon uppgift om försvunna finländare.

De egyptiska myndigheterna bekräftade på lördagen mitt på dagen att 62 personer dött och 88 skadats i bombangreppen. Det har bekräftats att det fanns sju utlänningar bland de döda. Enligt ambassaden har de egyptiska myndigheterna snabbt informerat om situationen och hållit de utländska beskickningarna ajour med utvecklingen.

De finländska resebyråerna arrangerar inte resor till Sharm el-Sheikh under sommartid. I området finns dock finländska turister som begett sig dit på egen hand eller via utländska researrangörer och till exempel dykarföretagen anställer finländare.

Det har förekommit störningar i mobiltelefon- och textmeddelandekontakterna. Uppgifter om eventuellt försvunna egna anhöriga kan meddelas till utrikesministeriets journummer 09 1605 5555.