Team Finland i Moçambique

Stöd till finländska företag i Moçambique, Eswatini och Madagaskar är en av ambassadens huvuduppgifter.

I synnerhet Mocambique har potential att utvecklas till en bra exportmarknad och en handelspartner för finländska företag i södra Afrika. Landets ekonomi har vuxit snabbt i årtionden, och det kommersiella utnyttjandet av dess omfattande naturresursreserv som naturgas kommer att säkerställa fortsatt ekonomisk tillväxt. Landet erbjuder stora möjligheter inom förnybar energi, infrastrukturbyggande, gruvdrift, jordbruksteknik, utbildning, digitala tjänster och hälsoteknik.

Finlands ambassad i Maputo utgör kärnan i det lokala Team Finland-nätverket(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster) tillsammans med honorärkonsulerna och Business Finland(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster) kontoret i Johannesburg. Ambassadören är chef för Team Finland nätverket och biträdande missionschef fungerar som Team Finland koordinator.


Mål för nätverket Team Finland i Moçambique

  • Hjälpa företag att ansluta till lokala partners
  • Öppna dörrar för företag till lokala myndigheter
  • Producera information om ekonomisk utveckling och marknadsmöjligheter
  • Bistå företag i sina problem om det behövs

Team Finlands aktörer kan hjälpa företag att organisera evenemang och få synlighet. Det är också viktigt att stärka Finlands rykte och det finska varumärket i mållandet genom kommunikation och olika evenemang. Team Finlands spelare ersätter inte privata konsulter, men kan hjälpa till i olika stadier av marknadstillträde.

Fokusområdena för Team Finland-arbetet har varit framför allt utbildning, innovation, energi, cleantech, infrastrukturutveckling, gruvdrift och skogssektorn. Det finns dock handelsmöjligheter inom många sektorer i Moçambique.

Närmaste Business Finland(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster) kontor ligger i Johannesburg, Sydafrika.

Kontakta ambassaden om du är osäker på vem som kan hjälpa dig med ditt fall.

Mer information