Team Finland i Moçambique

Stöd till finländska företag i Moçambique, Eswatini och Madagaskar är en av ambassadens huvuduppgifter.

Mocambique har potential att utvecklas till en handelspartner för finländska företag i södra Afrika. Landet erbjuder möjligheter till exempel inom förnybar energi, infrastrukturbyggande, gruvdrift, utbildning och digitala tjänster.

Finlands ambassad i Maputo utgör kärnan i det lokala Team Finland-nätverket(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster) tillsammans med honorärkonsulerna och Business Finland(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster) kontoret i Johannesburg. Ambassadören är chef för Team Finland nätverket och biträdande missionschef fungerar som Team Finland koordinator.


Mål för nätverket Team Finland i Moçambique

  • Hjälpa företag att ansluta till lokala partners
  • Öppna dörrar för företag till lokala myndigheter
  • Producera information om ekonomisk utveckling och marknadsmöjligheter
  • Bistå företag i sina problem om det behövs

Team Finlands aktörer kan hjälpa företag att organisera evenemang och få synlighet. Det är också viktigt att stärka Finlands rykte och det finska varumärket i mållandet genom kommunikation och olika evenemang. Team Finlands spelare ersätter inte privata konsulter, men kan hjälpa till i olika stadier av marknadstillträde.

Fokusområdena för Team Finland-arbetet har varit framför allt utbildning, innovation, energi, cleantech, infrastrukturutveckling, gruvdrift och skogssektorn. Det finns dock handelsmöjligheter inom många sektorer i Moçambique.

Närmaste Business Finland(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster) kontor ligger i Johannesburg, Sydafrika.

Kontakta ambassaden om du är osäker på vem som kan hjälpa dig med ditt fall.

Mer information