Minister Soini deltar i allmänna rådets möte i februari

Statsrådets kommunikationsavdelning
Pressmeddelande 56/2016
15.2.2016

Utrikesminister Timo Soini deltar i rådets (allmänna frågor) möte i Bryssel tisdagen den 16 februari. Det viktigaste ärendet är att förbereda Europeiska rådets möte samma vecka.

Europeiska rådet sammanträder den 18 och 19 februari. Teman är migrationen och förhandlingarna om Storbritanniens relation till EU. När det gäller migrationen anser Finland att det är viktigt att de riktlinjer som tidigare har fastställs genomförs på ett effektivt sätt. Finland hoppas att Storbritannien förblir medlem i EU och anser att Europeiska rådets ordförande Donald Tusks förslag till kompromiss skapar goda förutsättningar för att förhandlingarna ska leda till ett resultat.

Rådet för allmänna frågor behandlar också de ekonomiska rekommendationer för euroområdet som Europeiska kommissionen lade fram i slutet av 2015. På agendan står dessutom uppföljning av Europeiska rådets möte  i december, agendan för Europeiska rådets möte i mars och en lägesrapport om det interinstitutionella avtalet om bättre lagstiftning.

Ytterligare upplysningar: Riikka Taivassalo, specialmedarbetare, tfn 046 923 4581, och Henrik Ruso, specialsakkunnig i EU-ärenden, tfn 0295 160 349, statsrådets kansli

EU