Korona-virus tilannepäivitys 11.3.2020: Israel on asettanut karanteenimääräyksen kaikille ulkomailta saapuville matkustajille

Israelin terveysministeriö on asettanut 14 päivän karanteenimääräyksen kaikille maahan saapuville Israelin kansalaisille sekä Israelissa asuville ulkomaalaisille maanantina 9.3.2020 klo 20 alkaen. Ulkomaalaisille matkustajille määräys astuu voimaan torstaina 12.3. klo 20.00.

Israelin viranomaisten mukaan 12.3. klo 20 jälkeen ulkomaalaisia matkailijoita ei päästetä maahan. Niiden ulkomaan kansalaisten, jotka asuvat maassa pysyvästi, mutta joilla ei ole israelilaista henkilöllisyystodistusta, tulee olla yhteydessä lähtömaansa Israelin suurlähetystöön ja selvittää maahantulon tarve. Tämä tulee tehdä ennen matkalle lähtöä lähtömaan Israelin suurlähetystössä. Karanteenia ei voi suorittaa esim. hotellissa tai AirBnB:ssa.

Suomalaisia, jotka suunnittelevat matkaa Israeliin, pyydetään olemaan yhteydessä Israelin suurlähetystöön Helsingissä. 

Palestiinalaisalueelle on julistettu kuukauden mittainen hätätila 6.3. alkaen. Matkailukohteet ja hotellit sekä osa ravintoloista ja kahviloista on suljettu. Viranomaiset kehottavat välttämään kaikkea tarpeetonta liikkumista eri alueiden välillä. Betlehemin, Beit Jalan ja Beit Sahourin alueet ovat suljetut.

Seuraa paikallisia tiedotusvälineitä ja noudata viranomaisten ohjeita.