Team Finland -verkosto Unkarissa ja Sloveniassa

Team Finland on yrityksille kansainvälistymispalveluita tarjoavien julkisten toimijoiden verkosto. Sen tavoitteena on edistää Suomen asiaa maailmalla: suomalaisten yritysten kansainvälistymistä, Suomeen suuntautuvia ulkomaisia investointeja ja Suomen maakuvaa.

Team Finland –verkoston ytimen muodostavat valtiorahoitteiset organisaatiot kuten ministeriöt, edustustoverkko, Business Finland (entiset Finpro ja Tekes), Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit, Finnvera, Finnfund sekä maakunnalliset, ELY-keskusten varaan rakentuvat kansainvälistymispalvelut.

Team Finland -verkosto auttaa suomalaisia yrityksiä kansainvälistymään, kasvamaan ja menestymään maailmalla. Lisätietoa Team Finlandista ja palveluista kansainvälistyville yrityksille löydät Team Finland -verkkosivuilta(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan).

Suomen suurlähetystö Budapestissä luotsaa Team Finland Unkaria ja Sloveniaa yhdessä Business Finlandin Varsovan-toimiston(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan), Budapestissä sijaitsevan Suomen Instituutti FinnAgoran(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) sekä kunniakonsuleiden ja Unkarilais-Suomalaisen Kauppakamarin(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) kanssa. Suurlähettiläs toimii Team Finland -verkoston puheenjohtajana ja suurlähettilään sijainen Team Finland -työn koordinaattorina.

Team Finland -työn tavoitteena Unkarissa ja Sloveniassa on:

  • Auttaa yrityksiä yhteyksien luomisessa unkarilaisiin tai slovenialaisiin kumppaneihin
  • Avata yrityksille ovia paikallisten viranomaistahojen suuntaan
  • Tarjota tietoa taloudellisesta kehityksestä ja markkinoiden mahdollisuuksista
  • Tarvittaessa avustaa yrityksiä niiden ongelmissa.

Team Finland –toimijat voivat avustaa yrityksiä tapahtumien järjestämisessä ja näkyvyyden saamisessa. Keskeistä on myös Suomi-tunnettuuden ja -brändin vahvistaminen kohdemaassa viestinnän ja erilaisten tapahtumien kautta. Team Finland –toimijat eivät korvaa yksityisiä konsultteja mutta voivat olla apuna markkinoillepääsyn eri vaiheissa. Rajallisten voimavarojen vuoksi työssä keskitytään auttamaan yrityksiä, jotka hyötyvät eniten suurlähetystön tarjoamasta lisäarvosta ja sopivat Team Finland –painopistealueisiin. Unkarin kohdalla näitä ovat mm. startupit ja vihreä talous, Slovenian kohdalla koulutus, metsä- ja kiertotalous.

Team Finland -toimijat Unkarissa ja Sloveniassa

Team Finland -yhteyshenkilöt Unkarissa ja Sloveniassa

Puheenjohtaja:

Pertti Anttinen

Suurlähettiläs

Suomen suurlähetystö, Budapest

 

Koordinaattori:
Henna Knuuttila

Lähetystöneuvos
Suomen suurlähetystö, Budapest
Puh. +36 1 279 2512
henna.knuuttila(at)formin.fi

 

Suomen Instituutti FinnAgora:
Anneli Temmes

Johtaja

Puh: +36 1 478 1011

anneli.temmes(at)finnagora.hu

 

Business Finlandin Puolan-toimisto (Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)vastaa myös Unkariin ja Sloveniaan liittyviin yhteydenottopyyntöihin.

Lisätietoa