Yhdistykset

Unkari-Suomi Seura

Unkari-Suomi Seura on perustettu Kalevalan päivänä vuonna 1989. Seura on Unkarissa toimivien Unkari–Suomi -ystävyyspiirien valtakunnallinen kattojärjestö, joka edistää kumppaniensa kanssa monipuolisesti maiden välisiä suhteita.  Lisätietoja: puheenjohtaja tri György Urkuti (urkuti(at)gmail.com).

Kalevala Ystävyyspiiri

Vuonna 1984 perustettu Kalevala Ystävyyspiiri on Budapestin seudun Suomen-ystävien yhdistys, jonka tilaisuuksissa käsitellään Suomen kulttuuriin ja suomalaiseen elämänmuotoon liittyviä aiheita. Suomen kielen taitoa voi hioa neljällä tasolla ja Kalevala Kuoro huolehtii suomalaisen musiikin tunnetuksi tekemisestä.  Lisätietoja: puheenjohtaja Kinga Marjatta Pap, (kuninga(at)gmail.com).

Kalevala Ystävyyspiiri Facebookissa(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Unkarin suomalaiset -yhdistys

Yhdistys perustettiin vuonna 1999 ja sen jäsenkunta koostuu lähinnä Unkarissa pysyvästi tai tilapäisesti asuvista suomalaisista.

Yhdistyksen tärkein toiminta on Suomi-koulun ylläpitäminen. Sähköisen viikkokirjeen kautta jäsenet saavat tietoa erilaisista käytännön asioista, kutsuja yhdistyksen tapahtumiin, sekä saavat mahdollisuuden välittää asiaankuuluvia omia viestejä. Kirjat kiertoon -kerhossa keskustellaan vapaasti paikalla olevien tilaisuuteen tuomista ja esittelemistä kirjoista. Laulujoutsen-naiskuoro esiintyy perinteisissä suomenkielisissä adventti- ja pääsiäisjumalanpalveluksissa, yhdistyksen yhteisissä tilaisuuksissa, kuten Kauppakamarin järjestämällä Vappu-Piknikillä, ja monissa kuorotapahtumissa. Jäsenmaksut ja avustukset mahdollistavat yhdistyksen muonipuolisen toiminnan. Lisätietoja:

Puheenjohtaja Judit Jouslahti, ohjelmatunkariin(at)gmail.com

Unkarin suomalaiset -yhdistys Facebookissa(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Unkarin Suomalainen Kauppakamari

Vuonna 1992 perustettiin Unkarin Suomalainen Kauppakilta, josta tuli rekisteröity yhdistys vuonna 2008. Vuodesta 2016 se toimii Unkarin Suomalaisena Kauppakamarina (Hungarian-Finnish Chambe of Commerce(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)).

Laulujoutsen-naislauluyhtye

Vuonna 2009 perustettu naislauluyhtye esiintyy säännöllisesti Budapestin suomalaisyhteisön tilaisuuksissa (suomenkieliset jumalanpalvelukset, itsenäisyyspäivä, Kauneimmat joululaulut, vappupiknik). Yhtyeen jäsenet ovat pysyvästi Unkarissa asuvia tai täällä opiskelevia ja työskenteleviä suomalaisia sekä suomentaitoisia unkarilaisia, kaudesta riippuen 6–12 henkeä. Kaikki rohkeat naislaulajat ovat tervetulleita! Ota yhteyttä: Kinga Marjatta Pap, kuninga(at)gmail.com.

Laulujoutsen Facebookissa(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)