Virkatodistus- ja osoitetiedustelut Tanskassa

Tanskan väestörekisteristä saa tietoja Tanskan kuntien kautta. Tanskassa ei ole yhtä keskitettyä viranomaista, jolta voi tilata väestörekisteritietoja.

Jos tarvitset tietoja Tanskassa asuvasta tai asuneesta henkilöstä, esimerkiksi osoitetiedustelua tai perunkirjoituksiin tarvittavaa sukuselvitystä varten, voit ottaa itse yhteyttä henkilön asuinkunnan Borgerservice-yksikköön(Linkki toiselle web-sivustolle.). Kunnat perivät maksun asiakirjojen toimittamisesta. 

Jos henkilön asuinpaikkakunta on ollut Kööpenhamina tai se ei ole tiedossa, voit ottaa yhteyttä Kööpenhaminan kuntaan.

Yhteystiedot: folkeregister(a)kk.dk
Osoita tiedustelu att. Gitte Larsen.

Tiedustelussa tulee aina käydä ilmi sen tarkoitus sekä henkilön koko nimi ja syntymäaika TAI henkilön koko nimi ja vanha osoite. Jos on kyse perunkirjoituksesta, tarvitset liitteeksi otteen Suomen väestötietojärjestelmästä, mistä selviää henkilön kuolinaika. Ote voi olla suomeksi, englanniksi tai ruotsiksi. Lisätietoja Digi- ja väestötietovirastosta(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Jos et saa tarvitsemiasi tietoja kunnalta, tee virkatodistuspyyntö Suomen ulkoministeriölle osoitteeseen virkatodistus.um(a)gov.fi

Tanskan kunnat voivat luovuttaa vain CPR-väestörekisterilain sallimia tietoja. Tietoja ei saa Tanskassa yhtä laajasti kuin Suomen tai Ruotsin väestörekisteriotteissa. Kuolleista henkilöistä annetaan Tanskassa nykyisen aviopuolison ja lasten nimet ja osoitteet. Elossa olevista henkilöistä annetaan vain nykyinen osoite.  Lisätietoa Tanskan väestörekisterin sivuilla yksityistä henkilöä koskevien tietojen luovuttamisesta(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan).  

Färsaaria koskevat tiedustelut esitetään Färsaarten Väestörekisterikeskukselle(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) ja Grönlantia koskevat tiedustelut paikalliselle kunnalle(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan).