Virkatodistus- ja osoitetiedustelut Tanskassa

Tanskan väestörekisteristä saa tietoja Tanskan kuntien kautta. Tanskassa ei ole yhtä keskitettyä viranomaista, jolta voi tilata väestörekisteritietoja.

Jos tarvitset tietoja Tanskassa asuvasta tai asuneesta henkilöstä, esimerkiksi osoitetiedustelua tai perunkirjoituksiin tarvittavaa sukuselvitystä varten, voit ottaa itse yhteyttä henkilön asuinkunnan Borgerservice-yksikköön(Linkki toiselle verkkosivustolle). Kunnat perivät maksun asiakirjojen toimittamisesta. 

Jos henkilön asuinpaikkakunta on ollut Kööpenhamina tai se ei ole tiedossa, voit ottaa yhteyttä Kööpenhaminan kuntaan.

Yhteystiedot: folkeregister(a)kk.dk
Osoita tiedustelu att. Gitte Larsen.

Tiedustelussa tulee aina käydä ilmi sen tarkoitus sekä henkilön koko nimi ja syntymäaika TAI henkilön koko nimi ja vanha osoite. Jos on kyse perunkirjoituksesta, tarvitset liitteeksi otteen Suomen väestötietojärjestelmästä, mistä selviää henkilön kuolinaika. Ote voi olla suomeksi, englanniksi tai ruotsiksi. Lisätietoja Digi- ja väestötietovirastosta(Linkki toiselle verkkosivustolle).

Jos et saa tarvitsemiasi tietoja kunnalta, tee virkatodistuspyyntö Suomen ulkoministeriölle osoitteeseen virkatodistus.um(a)formin.fi. 

Lisätietoa Tanskan väestörekisterin sivuilla yksityistä henkilöä koskevien tietojen luovuttamisesta(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan).  

Färsaaria koskevat tiedustelut esitetään Färsaarten Väestörekisterikeskukselle(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan) ja Grönlantia koskevat tiedustelut paikalliselle kunnalle(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan).