Virkatodistus- ja osoitetiedustelut Tanskassa

Jos tarvitset tietoja Tanskassa asuvasta henkilöstä (esimerkiksi osoitetiedustelut ja sukuselvityskysymykset perunkirjoitusta varten) voit ottaa itse yhteyttä mihin tahansa Tanskan kuntaan(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan). Kunnat saattavat periä maksun asiakirjojen toimittamisesta.  Jos et tiedä missä kunnassa henkilö asuu tai on asunut, voit ottaa yhteyttä Kööpenhaminan kuntaan: folkeregister(a)kff.kk.dk.

Jos tiedustelusi koskee kuollutta Suomen kansalaista, joka on asunut Tanskassa, tee virkatodistuspyyntö Suomen ulkoministeriölle.(Linkki toiselle verkkosivustolle) Liitteeksi tarvitset suomeksi, englanniksi tai ruotsiksi otteen väestötietojärjestelmästä, mistä selviää henkilön kuolinaika. 

Lisätietoa Tanskan väestörekisterin(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan) sivuilla yksityistä henkilöä koskevien tietojen luovuttamisesta(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan).  

Färsaaria koskevat tiedustelut esitetään Färsaarten Väestörekisterikeskukselle(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan) ja Grönlantia koskevat tiedustelut paikalliselle kunnalle(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan).

Virkatodistus- ja osoitetiedustelut Suomessa

Jos haluat selvittää Suomessa asuvan henkilön osoitteen, voit ottaa yhteyttä henkilön asuinpaikkakunnan seurakuntaan tai maistraattiin. Jos asuinpaikkakunta ei ole tiedossa, voit tiedustella asiaa Helsingin maistraatista(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)

Maistraattien yhteystiedot(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan).