Osoitteenmuutoksesta ilmoittaminen väestötietojärjestelmään

Jos olet Suomen kansalainen ja asut ulkomailla, sinun on lähetettävä Digi- ja väestötietovirastoon ilmoitus osoitetietojesi muuttumisesta.

On tärkeää, että osoitetiedot ovat ajan tasalla. Esimerkiksi asevelvollisuuteen liittyvät vapautuspäätökset samoin kuin sopimustulkinnat perustuvat väestötietojärjestelmän osoite- ja kansalaisuustietoihin. Voit saada ilmoituksen äänioikeudesta tai ilmoituksen uhasta menettää kansalaisuus vain, jos osoitetietosi ovat rekisterissä oikein.

Voit ilmoittaa ulkomailla tapahtuneesta osoitteenmuutoksesta joko suoraan Suomeen Digi- ja väestötietovirastoon (Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)tai edustustoon. Asiakirjojen välitys edustuston kautta on maksullinen palvelu.

Jos teet osoitteenmuutoksen edustuston välityksellä Tanskassa, ota mukaasi tanskalainen terveyskortti, eli sundhedskort. Jos osoitetietosi eivät ole ajan tasalla terveyskortissa, ota mukaasi Tanskan virkatodistus Bopælsattest (sähköinen tilaus Borger.dk(Linkki toiselle web-sivustolle.)  tai Borgerservice-palvelupiste).