Passin tai henkilökortin hakeminen ulkomailla

 1. Jätä hakemus henkilökohtaisesti.
 2. Huolehdi itse siitä, että tietosi väestötietojärjestelmässä ovat ajan tasalla. Suomen kansalainen voi tarkistaa väestörekisteritietonsa kerran vuodessa maksutta. Korjaa ja tarkista tiedot Digi- ja väestötietovirastoon.
 3. Tarkista passin tai henkilökortin hinta ja maksutapa palveluhinnastosta. 
 4. Passin ja henkilökortin voimassaoloaika on enintään 5 vuotta.
 5. Tavallisen passin saaminen kestää yhdestä viikosta useampaan viikkoon. Pikapassin saat yleensä nopeammin, mutta niidenkin toimitusajat vaihtelevat maasta riippuen. Katso lisää passityypeistä: Passityypit ja käsittelymaksut ulkomailla. Henkilökorttien pikatoimitus ei ole mahdollista.
 6. Todista henkilöllisyytesi passilla tai henkilökortilla.

Myöntöpisteet

Passin ja henkilökortin myöntöpisteitä ovat suurlähetystöt, pääkonsulaatit ja lähetetyn konsulin johtamat edustustot eli konsulaatit. Kunniakonsulaateista passin ja henkilökortin voivat myöntää:

 • Ruotsi: Göteborg
 • Saksa: Hampuri, Frankfurt am Main
 • Espanja: Barcelona, Malaga, Las Palmas, Palma de Mallorca, Pilar de la Horadada

Henkilökortti

Edustustot voivat myöntää vain tavallisia henkilökortteja. Se voidaan myöntää myös alaikäiselle huoltajien suostumuksella.

Edustustoista ei voi hakea ilman huoltajien suostumusta myönnettäviä alaikäisen henkilökortteja, ulkomaalaisen henkilökortteja eikä väliaikaisia henkilökortteja.

Henkilökorttiin ei liitetä sormenjälkiä.

Passi- ja henkilökorttihakemus Tanskassa

Tanskassa passia ja henkilökorttia voi hakea Suomen suurlähetystössä Kööpenhaminassa (Sankt Annæ Plads 24, 1250 København K). 

Huomioithan, että otamme asiakkaita vastaan vain ajanvarauksen perusteella. Voit itse varata ajan konsulaatista passin hakemista ja muita palveluita varten.

Konsulaatin puhelinpalvelu on auki arkipäivisin klo 10 - 12 ja 13 - 15: (+45) 33 13 42 14. Sähköpostiosoite: [email protected].

Passihakemus täytetään paikan päällä. Lisätietoa passien ja henkilökorttien hinnoista

Ota mukaan passi- tai henkilökorttihakemusta varten:

 • Edellinen passi tai henkilökortti
 • Yksi passikuva, joka voi olla enintään kuusi kuukautta vanha – tutustu poliisin valokuvaohjeeseen. Lähimpänä suurlähetystöä oleva valokuvausliike on Foto/C, Holbergsgade 5
 • Bopælsattest, jos asut Tanskassa (sähköinen tilaus borger.dk tai Borgerservice-palvelupiste) tai
 • Personbevis, jos asut Ruotsissa (tilaus Skatteverket)
 • Jos voimassa oleva passisi on varastettu tai kadonnut: paikalliselle poliisille tehty varkaus- tai katoamisilmoitus 
 • Alaikäiseltä molempien huoltajien suostumus. Huoltajat, jotka eivät ole läsnä, toimittavat suostumuksensa kirjallisesti
 • 17-30 -vuotiaat miehet: mielellään mukaan sotilaspassi, siviilipalvelustodistus tai sotilasviranomaisen antama esteettömyystodistus 

Mikäli passin hakijalla ei ole viranomaisen hyväksymiä henkilöllisyyttä osoittavia asiakirjoja, selvitetään henkilöllisyys tutkinnallisin keinoin.

Passin ja henkilökortin toimitus

Matkalle lähtiessä sinun kannattaa hyvissä ajoin tarkistaa passisi voimassaolo. Ota myös huomioon aika, joka on varattava asiointiin ja toimitukseen. Passin voi saada lisämaksusta nopeutetusti, mikäli pikatoimituksen valtakunnallisessa päiväkiintiössä on tilaa.

Normaalitoimitus: Toimitusaika noin viikko
Pikatoimitus: 3-4 arkipäivää
Väliaikainen passi: Annetaan mukaan, mutta myönnetään vain erityisen painavista syistä

Saat ilmoituksen sähköpostitse tai tekstiviestinä, kun passi/henkilökortti on noudettavissa. Voit noutaa passin/henkilökortin suurlähetystöstä tai valtuuttaa toisen henkilön noutamaan sen puolestasi. Valmista passia noutaessasi sinun on todistettava henkilöllisyytesi joko Suomen viranomaisen myöntämällä passilla tai henkilökortilla. 1.1.2019 alkaen ajokortti ei kelpaa henkilöllisyyden osoittamiseen passia noudettaessa.

Passi tai henkilökortti voidaan myös lähettää  sinulle kirjattuna kirjeenä. Toimitusmaksu Tanskassa sijaitsevaan osoitteeseen on 120 DKK ja Ruotsissa sijaitsevaan osoitteeseen 150 DKK.

Passimaksun ja muiden palvelumaksujen maksaminen

Passimaksut ja muita palveluita koskevat maksut maksetaan mieluiten paikan päällä maksukortilla tai etukäteen suurlähetystön pankkitilille: 

Nordea Bank Danmark A/S
Vesterbrogade 8, 0900 København C
DKK-tili: 2191-5905747659
IBAN: DK7320005905747659
SWIFT: NDEADKKK

Etukäteismaksusta suurlähetystön pankkitilille tulee esittää tosite passihakemusta jätettäessä.