Passport application for a child

A child is not entered in the parents' passport. The child must be present in person when a passport for him or her is applied.

Consent of the parents or guardians

As a rule, a passport is issued for a minor upon the parents' or guardians' consent.

The consent must be obtained from the child's all parents or guardians. The consent may be given in writing, too, if it is sufficiently detailed:

  • The consent must specify the person who is the subject of the consent (full name and date of birth).
  • The consent must contain the full name, date of birth, contact details and signature of the person giving the consent.
  • The consent must be written in a language the embassy official understands (e.g. Finnish, Swedish, English).
  • Potential limitations concerning the period or region of validity must be mentioned.

A parent or guardian may be asked to be present to identify the child.

Alaikäisen passi- tai henkilökorttihakemus Tanskassa

Lapsella tulee ensimmäistä passia tai henkilökorttia haettaessa olla suomalainen henkilötunnus, eli hänet tulee ensin rekisteröidä Suomen väestötietojärjestelmään (Opens New Window).

Lapsen ja toisen vanhemmista tulee olla mukana passia tai henkilökorttia haettaessa. Varaathan ajan etukäteen: konsulaatin yhteystiedot ja linkki ajanvarausjärjestelmään.

Ota mukaan:

Passin toimitus

Matkalle lähtiessä sinun kannattaa hyvissä ajoin tarkistaa passisi voimassaolo. Ota myös huomioon aika, joka on varattava asiointiin ja toimitukseen. Passin voi saada lisämaksusta nopeutetusti, mikäli pikatoimituksen valtakunnallisessa päiväkiintiössä on tilaa.

Normaalitoimitus: Toimitusaika noin 8-12 arkipäivää
Pikatoimitus: 3-4 arkipäivää
Väliaikainen passi: Annetaan mukaan, mutta myönnetään vain erityisen painavista syistä

Saat ilmoituksen sähköpostitse tai tekstiviestinä, kun passi on noudettavissa. Voit noutaa passin suurlähetystöstä tai valtuuttaa toisen henkilön noutamaan sen puolestasi. Valmista passia noutaessasi sinun on todistettava henkilöllisyytesi joko Suomen viranomaisen myöntämällä passilla tai henkilökortilla. 1.1.2019 alkaen ajokortti ei kelpaa henkilöllisyyden osoittamiseen passia noudettaessa.

Passi voidaan myös lähettää  sinulle kirjattuna kirjeenä. Toimitusmaksu Tanskassa sijaitsevaan osoitteeseen on 96 DKK ja Ruotsissa sijaitsevaan osoitteeseen 132 DKK.

Passimaksun ja muiden palvelumaksujen maksaminen

Passimaksut ja muut palvelumaksut (Opens New Window) maksetaan mieluiten paikan päällä maksukortilla tai etukäteen suurlähetystön pankkitilille: 

Nordea Bank Danmark A/S
Vesterbrogade 8, 0900 København C
DKK-tili: 2191-5905747659
IBAN: DK7320005905747659
SWIFT: NDEADKKK

Etukäteismaksusta suurlähetystön pankkitilille tulee esittää tosite passihakemusta jätettäessä.