Utrikesministeriets telefonnummer 0800 04444 för förfrågningar från anhöriga

Pressmeddelande 61/2010
27.2.2010

Den 27 februari drabbades Chiles kust av en kraftig jordbävning med magnituden 8,8 på richterskalan. Jordbävningen har orsakat massiv förödelse i Chiles mellersta delar och till följd av den har en tsunamivarning utfärdats i hela Stillahavsområdet. Arbetet med att utreda skadorna av jordbävningen pågår fortfarande.

Utrikesministeriet och Finlands ambassad i Chile fortsätter att kartlägga finländarnas situation i skalvområdet. Man har ännu inte lyckats nå alla de cirka 200 finländare som har registrerat sig hos ambassaden som fast bosatta i landet. Utrikesministeriet har fått kontakt med de finländska resenärer som har gjort en särskild reseanmälan till ministeriet. I området kan också finnas andra finländska resenärer som inte gjort en reseanmälan. Telefonförbindelserna till Chile fungerar mycket dåligt på grund av jordbävningen och därför är det svårare än vanligt att få kontakt med människor.

Utrikesministeriet har uppdaterat resemeddelandet för Chile. Jordbävningen försvårar resandet i Chile och telenäten fungerar inte normalt.

Finländare i Chile uppmanas ta kontakt med sina anhöriga och meddela om sin situation till utrikesministeriet.

Utrikesministeriets telefonnummer 0800 04444 tar emot anmälningar och förfrågningar från anhöriga. Anhöriga uppmanas meddela ministeriet om de har fått kontakt med sina närmaste i Chile.