Suomi aloitti EU-puheenjohtajuuskautensa

Suomen EU-puheenjohtajakauden prioriteetteja ovat yhteisten arvojen ja oikeusvaltioperiaatteen vahvistaminen, kilpailukykyisempi ja sosiaalisesti eheämpi unioni, EU:n aseman vahvistaminen globaalina ilmastojohtajana sekä kansalaisten kokonaisturvallisuuden takaaminen.

Suomen Pysyvällä Edustustolla (avautuu uuteen ikkunaan) Brysselissä (avautuu uuteen ikkunaan) on keskeinen rooli puheenjohtajakauden valmistelussa ja läpiviennissä, mutta myös suurlähetystöllä ja pysyvällä edustustolla YK-järjestöissä Wienissä lukuisten kansainvälisten järjestöjen isäntäkaupunkina on tiedossa mielenkiintoinen kausi.

Erityisesti EU-maiden yhteistyön koordinointi kansainvälisissä järjestöissä pitää meidät tällä puolivuotiskaudella kiireisinä. Odotamme erinomaista yhteistyötä jäsenmaiden ja EU-delegaation kanssa tulevan syksyn aikana. Odotettavissa on myös mielenkiintoisia tapaamisia Itävallan poliittisen johdon ja jäsenmaiden välillä, sanoo suurlähettiläs Pirkko Hämäläinen. Hämäläinen kiittää edellistä puheenjohtajamaata Romaniaa hyvästä työstä, josta on hyvä jatkaa.

Lue lisää Suomen prioriteeteista ja EU-puheenjohtajuuskaudesta: EU2019.fi(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Suomen EU-puheenjohtajuuskauden ohjelma julkistettu: Kestävä Eurooppa – kestävä tulevaisuus(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Suomi kompensoi EU-puheenjohtajuuskauden lentopäästöt(Linkki toiselle web-sivustolle.)