Otto Korhonen edustaa Suomea YK-järjestöjen kokouksissa Wienissä

Neuvonantaja Otto Korhosen työpöydällä voi sanoa olevan asioita maasta taivaaseen ja ylikin: YK:n järjestöjä ja sopimuksia, jotka koskevat huumeita, rikollisuutta, kansainvälistä kauppaoikeutta ja ulkoavaruuden rauhanomaista käyttöä.

Otto Korhonen Wienin ikkunan edessä, josta näkymä Wienin valtionopperaan
Otto kuvattuna edustustossa, jonka ikkuonoista voi ihastella Wienin valtionoopperaa

Kuka olet, mitä kuuluu?

Olen Otto Korhonen ja toimin neuvonantajana Suomen Wienin-edustustossa. Työskentelen pääsääntöisesti YK:n huumeita ja rikollisuutta (UNODC), ulkoavaruuden rauhanomaista käyttöä (UNOOSA) sekä kansainvälistä kauppaoikeutta käsittelevien järjestöjen ja sopimusten parissa (UNCITRAL). Tiimimme kentälle kuuluvat myös mm. YK:n Teollisen kehityksen järjestö (UNIDO) ja Kansainvälinen atomienergiajärjestö IAEA
Tällä hetkellä minulle kuuluu oikein hyvää. Nautin hyvistä keleistä ja erittäin mielenkiintoisista työtehtävistä ennen lomaani elokuussa.

Missä teet töitä tänä kesänä?

Teen töitä Wienissä, tarkemmin sanottuna kolmessa osoitteessa: Suomen suurlähetystöllä, Wienin kansainvälisessä keskuksessa ja kotitoimistolla. Kesän edetessä YK-järjestöt ovat usein tarjonneet mahdollisuuden osallistua kokouksiin paikan päällä kansainvälisessä keskuksessa. Tämä on erittäin tervetullutta kuukausien etäkokoustamisen jälkeen.
Pandemiasta johtuen olen pitänyt noin kaksi etätyöpäivää viikossa. Järjestely on ollut minulle varsin mieluinen – kiitos hyvin toimivan ilmastointilaitteen. Saunan olosuhteet eivät olisi kovin ’’Otolliset’’ työntekoon!

Mitä työpäiviisi kuuluu juuri nyt?

Osallistun Suomen edustajana muun muassa neuvotteluihin esityksestä YK:n Kansainvälisen kauppaoikeuden toimikunnan jäsenistön laajentamiseksi. Asiaan liittyy myös yhteiskoordinointia muiden EU-maiden kanssa.
YK:n eri jäsenvaltioiden toiveiden ja prioriteettien yhteensovittaminen kaikille sopivaan kompromissiesitykseen on usein haastava ja työläs prosessi. Onneksi tämä tapaus on jo aivan loppusuoralla.

Minkä kesävinkin antaisit edustustojen ja ministeriön kollegoille?

Itävallassa asuvana on pakko hehkuttaa erilaisia spritzereitä terassijuomina! Yksinkertaisimmat vaativat vain viiniä ja kuplavettä. Internet on täynnä erilaisia monipuolisia reseptejä, joita kannattaa kokeilla. Spritzerit ovat vielä sopivan kevyitä juotavaksi kovemmillakin helteillä.
Ja helteistä kannattaakin vielä nauttia täysillä, sillä syksyn viileys ei ole enää kovin kaukana!