Monimuotoista mitalisadetta

Wien toimi tänä vuonna Euroopan suurimman LGBTIO+ -urheilutapahtuman EuroGamesien isäntämaana.

Iloisia EuroGames-osallistujia helteisessä kesäillassa Ruotsin lähetystön puutarhassa.
Iloisia EuroGames-osallistujia helteisessä kesäillassa Ruotsin lähetystön puutarhassa.

Vuonna 1992 perustetun tapahtuman päätavoitteena on tarjota turvallinen tila, jossa kaikki voivat kokoontua yhteen ja harrastaa urheilua seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä, iästä tai taitotasosta riippumatta. 17.–20.7. pidettyjen kisojen slogan oli ”Embrace Diversity”.  Monimuotoisuus ja reilun peli henki näkyivät mm. siinä, että osallistujat kilpailivat eri sarjoissa tasonsa ja ikänsä perusteella. Lähes 4000 urheilijaa 50 eri maasta kokoontui aurinkoiseen Wieniin kilpailemaan kaiken kaikkiaan 31 eri lajissa. Tapahtuman avajaiskonsertissa esiintyi gay-ikoni Conchita Wurst.

Tanskan, Norjan, Ruotsin ja Suomen suurlähetystöt halusivat huomioida pohjoismaiset EuroGames-osallistujat ja järjestivät heille 19.7. erillisen vastaanoton. Helteisenä iltana Ruotsin edustuston puutarhaan kokoontui yhteensä noin 130 iloista ja osittain erittäin hyvin menestynyttä urheilijaa taustajoukkoineen. Tapahtuman musiikkiosuudesta vastasi DJ Julian Copony.

Suomen ainoan HLBTIQ+ väelle suunnatun monilajiurheiluseura H.O.T ry:n puheenjohtajan Leena Häyhtiön mukaan Wienissä suomalaiset kilpailivat mm. yleisurheilussa, uinnissa, sulkapallossa, salibandyssa ja lentopallossa. H.O.T ry:n joukkue nautti valtavasta mitalisateesta: mitaleja kertyi peräti 35 kpl 25 eri lajitapahtumassa!

Vastaanotolle tulleet suomalaiset olivat tyytyväisiä niin vastaanottoon kuin koko tapahtumaan: ”Kisat olivat aivan upea kokemus. Wienin katujen ja puistojen kauneus lumosivat meidät kaikki”, totesi Häyhtiö.

Paljon onnea tämän vuoden mitalisteille! Ensi vuonna kisaisäntänä toimii Ranskan Lyon.

Lisätietoa: https://eurogames2024.at/(Linkki toiselle web-sivustolle.) 

Teksti: Petra Hedman