Information om tidsbokning gällande uppehållstillståndsansökningar

Finlands ambassad i Abu Dhabi betjänar invånare och medborgare inom sitt verksamhetsområde i Förenade Arabemiraterna, Bahrain och Qatar. Utöver detta tar beskickningen i Abu Dhabi emot uppehållstillståndsansökningar från Pakistan.

På grund av de reserestriktioner som Förenade Arabemiraterna infört är det inte möjligt för alla sökande att resa från Pakistan till Förenade Arabemiraterna. När visumet och flygförbindelserna till Förenade Arabemiraterna återställs kontaktar beskickningen sökande som står i kö för tidsbokning. (bl.a. studerande, familj, arbete, intervjuer). Det finns för närvarande hundratals sökande i kö, vilket innebär att det kan förväntas betydande fördröjningar att (om)boka alla tider.

Av ovan nämnda skäl, som är utanför ambassadens kontroll, kan vi för närvarande inte göra några tidsbedömningar i detta avseende.

Mer information om de avbrutna flygförbindelserna finns på Emirates New `s Agency(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster) (på engelska) och National Emergency Crisis and Disasters Management Authority(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster) (på engelska). Mer information om Förenade Arabemiraterna krav på karantän finns här(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster) och en förteckning över de s.k. ”gröna länderna” från vilka resenärer är befriade från karantän här(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster).

Det är inte möjligt att identifiera sig på distans i samband med ansökan om uppehållstillstånd, utan det är obligatoriskt att besöka beskickningen personligen. Begäran om tidsbokning kan skickas per e-post till adressen [email protected]. E-postmeddelandet ska innehålla följande uppgifter: sökandens fullständiga namn, nationalitet och bosättningsland, giltigheten av Förenade Arabemiraterna visum (om sådan finns) och grunderna för din ansökan. (för studenter: läroanstaltens antagningsbrev, för jobb: yrke och arbetsgivarens namn i Finland, för familjeansökningar: familjemedlemmens namn i Finland). Din begäran om tidsbokning ställs därefter i kö och beskickningen kontaktar dig när vi kan erbjuda dig tid.

Studerande: Om du har tagit emot en studieplats kan du kontakta din läroanstalt för att få mer information om vilka alternativ du har för att inleda studierna på webben eller skjuta upp inledandet av studierna.

För närvarande kan intervjuer med hjälp av en tolk inte ordnas på grund av pandemiläget och att ambassadens lokaler inte lämpar sig för detta. Det är obligatoriskt att besöka beskickningen personligen.

Vi är fullt medvetna om att denna olyckliga situation kan få betydande konsekvenser för människors liv. Tyvärr kan ambassaden inte påverka de rådande pandemiförhållandena och restriktioner som tillämpas på grund av pandemin.

Mer information om ambassadens kundtjänst under pandemin hittar du här.