Minister Väyrynen reser till Persiska viken för att främja exporten

Pressmeddelande 6/2011
12.1.2011

Utrikeshandels- och utvecklingsminister Paavo Väyrynen reser den 14 - 20 januari till Saudiarabien, Förenade Arabemiraten och Kuwait för att främja exporten. En företagsdelegation på över 40 personer följer ministern på resan. Medlemmarna i delegationen kommer från informationsteknik-, byggnads-, logistik-, metall- och verkstads-, utbildnings- och industribranscherna.

Minister Väyrynen möter under loppet av resan ett flertal ministrar samt myndighetsinstanser. I Saudiarabien möter ministern bl.a. handels- och industriminister Abdullah Zainal Alireza och i Kuwait handels- och industriminister Ahmad Rashid AlHaroon. I Abu Dhabi deltar minister Väyrynen i World Future Energy Summit och håller Finlands anförande.

Saudiarabien, Förenade Arabemiraten och Kuwait är en viktig teknologiindustrimarknad för Finland. Önskemålet är att regionen också ska bli ett viktigt mål för Finlands utbildningsexport.

Ytterligare information: Chefen för enheten för Mellanöstern och Nordafrika Helena Tuuri, tel. 09 1605 6538, och ministerns specialrådgivare Petri Neittaanmäki, tel. 040 553 8245